Inici Actualitat Roben les campanes de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells a Taradell

Roben les campanes de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells a Taradell

0
COMPARTIR

Algú ha robat les dues campanes de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells de Taradell, ubicada a l’urbanització de La Roca. Aquest diumenge l’Associació de veïns de La Roca va alertar a l’Ajuntament de Taradell que faltaven les campanes. Però no se sap des de quan van ser robades.

Les dues campanes, que serien de bronze, formen part del campanaret d’espadanya de l’ermita, que és una de les quatre capelles que tenia antigament Taradell (sense comptar amb la capella de Sant Llúcia) i que està documentada des del 989. Tot i això, l’actual ermita data del 1095 i és d’estil romànic, tot i que el 1936 fou destruïda i restaurada posteriorment als anys 60 pels promotors de l’urbanització, que la van cedir a la parròquia de Taradell.

Consultat per Taradell.com, mossèn Joaquim Fàbrega ha explicat ja han iniciat els tràmits per posar la denúncia als Mossos d’Esquadra i que feia pocs dies que tenien constància del robatori, però no saben el dia concret en què van ser robades. Sobre el modus operandi, s’especula que els lladres, aprofitant que la zona és poc concorreguda, podrien haver accedit a la teulada de la capella per la part posterior a través d’una escala i així poder operar amb més facilitat. Mossèn Joaquim Fàbrega també ha explicat que al Bisbat de Vic no l’ha sorprès el robatori, ja que sovint les capelles solitàries són objecte de furts.

A la zona no hi ha càmeres de videovigilància, però sí als accessos a l’urbanització La Roca on les càmeres capten les matrícules dels vehicles que entren. Les imatges queden centralitzades a l’Ajuntament.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments