Inici Actualitat Es troba una ubicació definitiva per a la pista d’skate de Taradell

Es troba una ubicació definitiva per a la pista d’skate de Taradell

0
COMPARTIR

En els propers dies estarà enllestida i disponible la pista d’skate de Taradell en una nova ubicació. Després de molts mesos aparcada i guardada, finalment se li ha trobat un espai. Aquests darrers dies s’han estat fent els treballs d’instal·lació en un terreny a tocar del bosc el Pujoló, just entre la rotonda de sortida cap a Vic per la BV-5306 i la rotonda del Tanatori. La zona està perimetrada per una tanca i el seu accés es fa a través del bosc del Pujoló pel costat on hi ha el pipican.

La pista d’skate s’havia convertit en un equipament sense consens ciutadà en el seu moment. Quan va estar ubicat just al davant del pavelló municipal va rebre crítiques veïnals (fins i tot van enviar una carta al Síndic de Greuges) perquè a les nits s’hi concentraven alguns joves que provocaven molèsties de soroll i actituds incíviques amb mobiliari urbà malmès i deixalles. De fet, dos mesos i mig després de la seva instal·lació ja es va començar a gestar l’opció de retirar la pista d’skate que s’havia instal·lat a l’abril de 2015. Primer es va fer una acció amb cartells informant de la normativa i els horaris d’ús i es va limitar el seu ús fins a les 10 de la nit. Però els cartells van durar dos dies, ja que van ser malmesos. Això va fer que l’equip de govern de l’Ajuntament de Taradell d’aquell mandat decidís instal·lar càmeres de vigilància a la zona, que encara hi són.

Però les càmeres no van ser la solució al tema i la pista d’skate es va treure definitivament al maig de 2018. Des de llavors, es van anar buscant possibles ubicacions per instal·lar l’equipament esportiu. Fins i tot, es va tantejar a inicis del 2021 instal·lar la pista d’skate al camp de terra de davant del pavelló, però la decisió va topar amb la negativa dels veïns. Fins ara no s’ha trobat una ubicació idònia.

De fet, l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, en l’acte de balanç de mandat va reconèixer la dificultat per trobar una ubicació: “Una cosa tan senzilla com reubicar un skatepark, ha calgut negociar i consensuar amb molta gent perquè ho volíem posar a diferents terrenys municipals que té l’Ajuntament i ningú volia, i al final vam decidir posar-lo davant del tanatori perquè la Diputació ens ha donat autorització”, va dir.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments