Inici Actualitat L’equip de govern de l’Ajuntament de Taradell fa balanç d’un mandat “on...

L’equip de govern de l’Ajuntament de Taradell fa balanç d’un mandat “on s’ha treballat molt” i “en equip”

0
COMPARTIR

L’equip de govern d’ERC a l’Ajuntament de Taradell ha executat un 74% dels compromisos electorals (un total de 81) que va prendre abans de guanyar les eleccions municipals del 2019. Aquesta és una de les conclusions que van traslladar als mitjans de comunicació aquest dimecres en la roda de premsa de retiment de comptes del mandat 2019-2023.

En aquesta ocasió l’acte es va fer només amb la convocatòria dels mitjans de comunicació, després dels antecedents al llarg del mandat on es van fer actes oberts a la ciutadania, però amb poca participació. L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, va destacar la dedicació dels regidors de l’equip de govern, en un mandat marcat per la pandèmia, on “hem treballat molt fort en àmbits que considerem estratègics com són la transició energètica, la igualtat i el benestar de les persones, i la cultura i educació que és un àmbit que creiem que pot transformar les societats”. Cabanas també va insistir en què l’equip de govern ha canviat dinàmiques internes de treball a l’ajuntament i ha posat molt èmfasi en “promoure la cooperació i el consens amb les persones implicades en qualsevol aspecte on s’hagués d’escoltar als implicats”. Exemple d’això va posar les xifres del 2022 en què l’Ajuntament, per diferents canals de comunicació, ha rebut més de 200 queixes o suggeriments.

Mercè Cabanas també ha destacat que “cuidant els detalls i les persones hem fet que el poble sigui més amable” i s’han obert noves propostes de serveis i comercials al poble perquè “el poble està de moda”.

Com a projectes més emblemàtics del mandat, el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat, Joan Canó, va apuntar el pla de millora urbana de la Font d’en Déu, que estava iniciat però encallat amb els convenis amb les empreses submnistradores de serveis i s’ha pogut finalitzar, la urbanització del Pla PAU-10 al davant del Centre cultural Costa i Font, i l’inici del projecte de construcció del segon pavelló, juntament amb moltes actuacions de millora i canvi d’enllumenat públic. Pel que fa als projectes que s’han encallat, destaca la Ronda Montserrat on “vam iniciar el pla parcial el 2019 per posar les bases”, tot i que han reconegut que és un tema més complexe i lent de fer realitat.

Quasi quatre anys després que l’equip de govern d’ERC entrés a governar a l’Ajuntament de Taradell, una de les qüestions que més els ha sorprès és “la lentitud burocràtica” per portar a terme els projectes. I també van destacar que en els primers mesos després d’entrar a governar hi havia “desconfiança inicial de la gent perquè la ciutadania, en general, desconfia dels qui fan la gestió pública i pensen que tenim interessos. L’únic que ens mou està aquí és el servei públic i la millora del poblel”. Al mateix temps, també han destacat que han canviat dinàmiques internes de treball a l’ajuntament amb un altre “engranatge”, però que “hi ha hagut molta empatia i col·laboració de tothom”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments