Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell limita les accions de consum d’aigua per evitar futures...

L’Ajuntament de Taradell limita les accions de consum d’aigua per evitar futures restriccions

1
COMPARTIR

Des d’aquest dimecres 15 de març queden limitades certes accions i mesures que impliquin el consum d’aigua a Taradell. A través d’un ban de l’alcaldessa, s’especifiquen un conjunt de mesures que queden limitades en els propers dies, a causa de l’actual context de manca de pluges, amb l’objectiu d’evitar futures restriccions.

Les accions que pateixen limitació són les següents:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l’horari de les 20:00 h. a les 8:00 h.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana. Tanmateix, s’ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir totalment o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estàtic de l’aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d’ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
  • L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d’aigua per omplir piscines es limita al re-omplert parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Albert Molist
Albert Molist
15 març 2023 16:55

Algú em sap dir si l’aigua per regar que fan servir el camp de golf és privada al 100% i poden fer doncs el que volen o és aigua del sistema i tenen restriccions com tots? Perquè avui mateix estaven regant mig camp de golf a les 13:30 quan he passat per allà…