Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell limita les accions de consum d’aigua per evitar futures...

L’Ajuntament de Taradell limita les accions de consum d’aigua per evitar futures restriccions

1
COMPARTIR

Des d’aquest dimecres 15 de març queden limitades certes accions i mesures que impliquin el consum d’aigua a Taradell. A través d’un ban de l’alcaldessa, s’especifiquen un conjunt de mesures que queden limitades en els propers dies, a causa de l’actual context de manca de pluges, amb l’objectiu d’evitar futures restriccions.

Les accions que pateixen limitació són les següents:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l’horari de les 20:00 h. a les 8:00 h.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana. Tanmateix, s’ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir totalment o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estàtic de l’aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d’ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
  • L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d’aigua per omplir piscines es limita al re-omplert parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Albert Molist

Algú em sap dir si l’aigua per regar que fan servir el camp de golf és privada al 100% i poden fer doncs el que volen o és aigua del sistema i tenen restriccions com tots? Perquè avui mateix estaven regant mig camp de golf a les 13:30 quan he passat per allà…