Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2023 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2023 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de març de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Tots els noms d’Helena | Maria de la Pau Janer

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: L’Eva, una actriu intensament entregada a la seva feina, interpreta el paper de la seva vida, un personatge que la captiva tant com la intimida: Helena de Troia. Però sembla que Helena i el seu fat s’han apoderat de la pel·lícula i durant el rodatge tot són dificultats. Els actors i els tècnics involucrats al film hauran d’afrontar fets terribles que els portaran al límit i els obligaran a qüestionar-se moltes coses. Quan tot sembla perdut, una trobada imprevista els durà a emprendre un viatge que els podria canviar la vida.

La llarga migdiada de Déu | Pep Coll

Barcelona: Proa, 2023

Sinopsi: França, maig del 1940. Samuel Silverstein, un transportista d’origen jueu, es troba atrapat dins de l’èxode de fugitius que les tropes nazis empenyen cap al Midi. De resultes d’un bombardeig de la Luftwaffe, Silverstein ho perd tot i comença una nova vida com a agent d’una organització clandestina que treballa per salvar infants jueus. La feina de venedor ambulant li facilita els moviments pels pobles i masies de l’Arieja. Aviat hi descobrirà un monestir en ruïnes on sobreviuen desenes d’infants i d’adolescents, sota l’amenaça constant dels gendarmes a les ordres del govern de Vichy. Mentre la barbàrie nazi arrasa Europa i els jueus esperen que Jahvè es desperti d’una vegada, la serralada dels Pirineus apareix com l’única via d’escapada.

El cucut de vidre | Javier Castillo

Barcelona: Rosa dels Vents, 2023

Sinopsi: Nova York, 2017. La Cora Merlo, metgessa resident de primer any, pateix un infart fulminant que l’obliga a ser sotmesa a un trasplantament de cor. Quan encara està convalescent de l’operació, la noia rep la visita d’’una dona misteriosa amb que li fa una enigmàtica oferta enigmàtica: passar uns quants dies a Steelville, un petit poblet d’’interior, per conèixer la vida del seu fill Charles, el donant del seu cor.

La llei de l’hivern | Gemma Ventura Farré

Barcelona: Edicions Destino, 2023

Sinopsi: Una noia vetlla el seu avi, i en la solitud absoluta té dues grans companyies: la de la memòria i la de la imaginació. Mentre els cirerers es despullen, la llei de l’hivern s’imposa recordant-nos que per renéixer cal deixar anar.

El boig dels ocells |Care Santos

Barcelona: Columna, 2023

Sinopsi: Eugene Schieffelin és ric, singular i aficionat als ocells. La seva germana i la seva dona, amants devotes de Shakespeare. Els seus amics, membres d’una Societat més desfasada que científica que somia omplir d’ocells europeus els cels novaiorquesos. Nova York, una ciutat que encara no s’assembla a ella mateixa, l’escenari ideal per a qualsevol bogeria, per desgavellada que sigui.  En aquesta novel·la, ambientada a la Nova York de la segona meitat del segle XIX…

Les nostres mares | Gemma Ruiz Palà

Barcelona: Proa, 2023

Sinopsi: Què somiava ser la teva mare? Fos el que fos, segurament va haver de quedar al tinter. A les protagonistes d’aquesta novel·la, nascudes durant la dictadura, no els deixen desplegar el seu talent. Però elles planten cara i no s’acoquinen davant de res ni ningú. I amb sororitat i alegria, defugen la gàbia domèstica, mantenen la pulsió artística, s’atreveixen al més impensable per l’amor d’un fill, lideren les lluites veïnals, descobreixen el feminisme i pugen en aquells xàrters a Londres per ser mestresses del seu destí.

Fets caldo | Pere Figueras

Barcelona: Editorial Alrevés, 2022

Sinopsi: El protagonista d’aquesta història és Avel·lí Baldoví, un psicòpata convençut que el món obra en contra seva i que no dubta a eliminar tot aquell que ofèn la seva dignitat. L’impulsen les seves veus interiors, més concretament la d’una iguana sorneguera i malparlada que l’esperona a cometre els seus crims, malgrat que és perseguit tant per la policia, com per un detectiu privat i una periodista, tots ells encaparrats en diferents teories que es mouen a les palpentes entre l’egolatria, la bona fe i l’estupidesa. A les mans teniu una novel·la satírica, una crítica àcida i perversa, un divertiment que dessagna una corrua d’institucions i valors: la policia i la llei, l’església, la família, l’empresa privada, la psiquiatria, el periodisme… la banalitat i la corrupció de les quals juga a favor de l’assassí i li permet moure’s amb llibertat entre aquesta podridura per aconseguir els seus objectius.

Aterratge | Eva Piquer

Barcelona: Club Editor, 2023

Sinopsi: La protagonista d’Aterratge decideix volar a Islàndia amb tres desconeguts per fotografiar-se dins la carcassa d’un avió estavellat el 1973. Una decisió que mai hauria pres abans de Tot Allò. Però el viatge desperta alguna cosa al fons del pou. Una altra decisió, escriure al pilot que va caure fa cinquanta anys. El Gregory respon, li explica tots els detalls de l’aterratge sense mica de literatura. I ella, que veu símbols a cada cantonada, s’adona que no pot passar-se el futur fent veure que el passat no ha passat. Entremig, una pandèmia, amics i lectures que són bots salvavides.

Sota la mar salada | Sergi Caparrós

Barcelona: Rosa dels Vents, 2022

Sinopsi: El juny del 1929 un misteriós papir irromp a la vida del Ramon i l’Andreu capgirant-ho tot. Pare i fill desconeixen el valor de l’objecte, però els queda clar que es únic quan hauran de fugir de traficants d’antiguitats i de policies corruptes per protegir l’antigalla. El papir sembla contenir la clau per resoldre molts misteris. Per començar, l’estranya mort dels pares d’en Ramon.

L’assassí del Tirant | Jordi Fernando Aloy

Barcelona: La Campana, 2023

Sinopsi: Un cop jubilat, l’Arnau Julià decideix acabar la tesi sobre Tirant lo Blanc que fa anys que té arraconada. Un dia, per casualitat, escolta a la ràdio el cas d’un crim que hi va haver a Sants als anys cinquanta en què la víctima va morir en un acte de crueltat extrema. A prop de l’escena del crim, es va trobar un missatge que l’Arnau identifica com una referència a l’obra de Joanot Martorell. Aquest primer indici el porta a conèixer un criminòleg recelós que guarda informació sobre una sèrie d’assassinats comesos en èpoques i llocs diferents i que podrien estar relacionats amb l’obra protagonitzada pel Tirant. Tot indica que el doctorand s’haurà d’enfrontar a algú molt meticulós, sense escrúpols i amb un objectiu ben clar.

Quinqui connection | Sebastià Bennasar

Barcelona: Llibres del Delicte, 2023

Sinopsi: Diuen els rumors que a Son Banya, el poblat on es ven la droga a l’illa de Mallorca, la gitana que dirigeix el clan té un quadre que val una morterada. Una colla d’arreplegats es pensen que si el roben solucionaran els seus problemes de pasta. El que no saben els pobres desgraciats és que ficar-se en un supermercat de la droga és perillós, quan jugues a quinquis. Tindran ells la sort dels inconscients? Anys després, la vida aparentment tranquil·la en mesos d’estiu de la premsa mallorquina es trasbalsa amb l’aparició de diferents cadàvers a l’illa infestada de turistes. La crònica del dia a dia en un dels diaris més importants de Mallorca mostrarà aquesta escalada de violència i els interessos que s’amaguen darrere.

Gossos salvatges | Georgina Dalmau

Barcelona: Fanbooks, 2022

Sinopsi: Un grup d’adolescents sobreviuen com poden en un món destruït per la crisi global, les bandes criminals i l’escassetat d’aliments enmig de les runes i de mil perills mortals que els assetgen a cada cantonada. En aquest escenari, la Duna es retroba amb el seu germà bessó, a qui creia mort des de feia molts anys. Però el noi viu amb una banda d’assassins liderada pel seu violent oncle.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments