Inici Actualitat Taradell acorda amb Seva un sistema per gestionar conjuntament la conservació del...

Taradell acorda amb Seva un sistema per gestionar conjuntament la conservació del Molí dels Sorts

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i l’Ajuntament de Seva han signat un conveni per gestionar conjuntament la conservació del Molí dels Sorts, espai d’alt interès històric i patrimonial. La signatura es va fer el passat divendres amb la signatura de les dues alcaldesses: Mercè Cabanas i Maria Anna Pineda. L’acord ha estat possible gràcies a la bona predisposició del seu propietari Ignasi Vives.

Aquest acord permetrà conservar i recuperar tots els elements de l’espai que tenen un interès històric, natural i patrimonial. Recordem que les lloses de la resclosa del Molí dels Sorts estan declarades Bé Cultural d’Interès Local i que quatre d’elles van ser robades i recuperades pels Mossos d’Esquadra a finals del 2021. La zona va ser netejada a l’abril de 2022 gràcies a la col·laboració d’alumnes de l’Institut de Taradell i les tasques de recuperació i documentació que hi han estat fent membres del Grup de Recerca i Arqueologia Agrària de l’Edat Mitjana de la UAB.

El molí dels Sorts tenia aquest nom per formar part del gran domini del mas Sorts, antigament Mas dels Horts de Seva que comprenia els masos de Can Roca, Can Calvet i la Casanova d’en Burell (dins el terme de Seva), i el molí dels Sorts i Castanyola (ambdós de Taradell).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments