Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell organitza diferents actes per commemorar el 84è aniversari de...

L’Ajuntament de Taradell organitza diferents actes per commemorar el 84è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Taradell

0
COMPARTIR

Aquest dissabte a la tarda hi ha diferents actes commemoratius del 84è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Taradell, que es va produir el 2 de febrer de 1939. L’Ajuntament de Taradell ha programat tres activitats de record i memòria. Començaran a les 6 de la tarda al Centre cultural Costa i Font.

Primer s’inaugurarà l’exposició “Pssst… Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939–1975)” sobre la democràcia a Catalunya, que es podrà visitar fins al 20 de febrer. L’exposició fa un recorregut per l’activitat clandestina dels homes i de les dones que des de diferents perspectives i diverses dinàmiques es van oposar a la dictadura franquista.

Tot seguit, hi haurà la presentació del llibre ‘Avi, et trauré d’aquí!’ de Joan Pinyol. Una publicació que narra la seva lluita per retornar a Capellades les restes del seu avi, Josep Colom, exhumat i enterrat d’amagat de la família al sinistre Valle de los Caídos. Finalment, a les 7 de la tarda es projectarà el documental “L’escamot Pirinenc”, que també comptarà amb una taula rodona amb la participació de Felip Soler i David Burillo. El film narra la creació, durant la Guerra Civil d’Espanya, d’un escamot d’esquí dins el Regiment Pirinenc núm. 1 de Catalunya, a les ordres de la Generalitat. El documental recrea la vida d’onze soldats voluntaris d’aquest regiment, format sobretot per membres del Centre Excursionista de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments