Inici Actualitat Crítica literària: ‘La mala pluja’ d’Anna Maria Villalonga

Crítica literària: ‘La mala pluja’ d’Anna Maria Villalonga

0
COMPARTIR

Títol: La mala pluja

Autor: Anna Maria Villalong (Barcelona, 1959)

Editorial: Calambur Xandri

Any: 2022

Pàgines: 246

Llengua: català

Preu: 18,00 €

Sinopsi:Aquest volum inclou 18 relats de l’Anna Maria Villalonga on els grans protagonistes són personatges en els llimbs de la societat. Villalonga es consagra així com una mestra de la prosa amb incidència social i esperit de reflexió.

Crítica literària (Núria Martínez): ‘La Mala Pluja’ és una antologia heterogènia, on descobrim relats diversos i variats, de tots colors… Tot i que la negror literària fa acte de presència en diverses ocasions. Escrita amb l’elegància amb què l’autora es té acostumats. Un llenguatge planer, directe, llengua viva, música pels sentits lectors.⁠

En un país que menyspreem aquest gènere, que sembla que el tinguem per un gènere menor i que no tenim en compte a les grans veus de la literatura universal que l’han fet seu —Txékhov, Poe, Dickens… Per posar tres exemples— són necessàries antologies com aquesta que en el moment que estic escrivint aquestes línies, m’assabento que ja va per la segona edició. Fantàstic!⁠

Els seus personatges enamoren per ser qui són: els perdedors, els antiherois, tots aquells que viuen al marge d’una societat que cada cop és més falsament políticament correcte. Gent real, allunyada dels estereotips.⁠

I tots els seus relats tenen aquest component de crítica social tan necessària en la literatura (i en la vida en general).⁠

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments