Inici Actualitat Molts actes i un nou espai juvenil emmarquen la Festa Major d’hivern...

Molts actes i un nou espai juvenil emmarquen la Festa Major d’hivern o de Sant Sebastià de Taradell 2023

0
COMPARTIR

El 20 de gener és Sant Sebastià, un dels dos patrons de Taradell, al voltant del qual se celebra la Festa Major d’hivern. Aquest 2023 arriba amb molts actes previs i posteriors a aquest divendres. Un d’ells serà la presentació del nou espai per a joves de Taradell. Denominat com a ‘Taradell Jove’ recuperarà la casa ‘Can Granada’, ubicacada en la intersecció entre la carretera de Balenyà i el carrer Ramon Pou.

El dijous a partir de 2/4 de 5 de la tarda es farà la inauguració d’aquest nou espai per a joves amb una sèrie d’activitats, que inclouen la presentació de la marca Taradell Jove, del nou logotip del Consell de Joventut i d’actuacions de dansa, música, escultura artística en directe i sorteig de material.

Dia de Sant Sebastià

Divendres és festiu a Taradell i la celebració, passada la pandèmia, comptarà amb els actes més tradicionals al matí. A les 10 hi haurà la famosa xocolatada popular al carrer Sant Sebastià. A les 11 començarà la cercavila dels Gegants de Taradell. Mentrestant els pabordes que ballaran el Ball del Ciri ja hauran fet camí cap a l’Església Sant Genís on s’oficiarà la missa tradicional. A les 12 s’interpretarà el Ball del Ciri a la Plaça de les Eres. Espai des del qual es presentarà quina ha estat la paraula de Taradell escollida entre les propostes finalistes, en una iniciativa liderada per Òmnium Cultural per trobar la paraula més característica del poble. Tot seguit, els grups infantisl i juvenils de l’Esbart Sant Genís interpretaran danses tradicionals catalanes.

A la tarda, a partir de les 5, el Centre cultural Costa i Font acollirà un espectacle infantil amb la companyia Pentina el Gat, que presentàrà ‘Balambambú!’ amb motla música i balls. Al vespre a les 8 hi haurà la Nit d’homilies amb els monòlegs humorístics de Marc Sarrats, Godai Garcia i Irene Minovas. A les 9 tindrà lloc el sopar jove, organitzat pel Consell de Joventut de Taradell, que inclourà bingo i festa jove.

Dissabte i diumenge

El dissabte a les 11 del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s’hi farà l’acte anual de balanç del Grup de Recerca de Taradell. Exposarà el treball fet i projectarà un audiovisual sobre el concurs de grills que se celebrava a Taradell. A les 6 de la tarda a Can Costa hi haurà una sessió de màgia amb la presència de la taradellenca Maga Game i cinc mags més: Ramó, Aleix Ferrer, Christian Cooker i Vadim & Elena. L’actuació tindrà un preu simbòlic de 5 euros.

Al vespre hi haurà sopar popular a base d’entrepans. Per 5 euros es podrà sopar entrepà i beguda a les 9 de la nit. Els tiquets es poden comprar a les oficines de l’Ajuntament (fins al 19 de gener), al Bar de Can Costa i el mateix dia. Serà el preàmbul del concert de versions que oferirà el grup SantVi Fusió a partir de les 10 de la nit a la sala gran del Centre cultural.

Per al diumenge hi haurà dues propostes. Al matí a les 11 es farà un recorregut emmarcat en la iniciativa ‘Cultura en Marxa’ que donarà a conèixer tots els indrets del nucli urbà que compten amb alguna escultura o monument realitzat per Josep Ricart Maimir. La ruta començarà a les 11 del matí des de la Plaça Santa Llúcia i estarà conduïda per Laia Miralpeix.

A la tarda, a les 6, al Centre cultural Costa i Font hi haurà concert de música clàssica, organitzat per Gottic Teatre. Hi actuarà el jove director d’orquestra osonenc Jofre Bardolet, en un concert on s’interpretaran peces de Mozart i Schubert. L’entrada té un preu de 10 euros (8 per als menors de 12 anys).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments