Inici Actualitat Els Tonis de Taradell proposen un passant 2023 amb clara vocació de...

Els Tonis de Taradell proposen un passant 2023 amb clara vocació de protegir el patrimoni i els animals

0
COMPARTIR

Des de fa ja uns anys els Tonis de Taradell aposten per la qualitat per davant de la quantitat. Una bona mostra d’això ha estat el passant dels Tres Tombs d’aquest 2023, en el qual han sortit al carrer una quarantena de carruatges mostrant la diversitat del patrimoni que els Tonis de Taradell porten recuperant i restaurant des de l’any 1995.

El nombre de carruatges s’explica per la dificultat de trobar animals per tibar, tal i com ha reconegut el president dels Tonis de Taradell, Josep Preseguer. Els dos darrers anys de pandèmia han provocat que molts propietaris decidissin desfer-se del manteniment dels seus animals. Això sumat a l’aplicació d’un estricte protocol de benestar animal que fa que no tots siguin òptims per participar-hi en haver de complir una sèrie de paràmetres que garanteixin la bona cura dels cavalls i animals, ha fet que només sortissin al carrer una quarantena dels prop de 70 carros que la comissió dels Tonis de Taradell té. Aquesta iniciativa es duu porta a terme amb la col·laboració i l’assessorament de FAADA. Altres carruatges estaven exposats de forma estàtica per diferents punts del municipi.

El Passant dels Tres Tombs de Taradell ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural, Teresa Jordà, que en la seva rebuda a l’Ajuntament de Taradell ha destacat que “posar al centre la nostra pagesia és importantissim”. En referència a la festa dels Tonis de Taradell ha reconegut que l’aplicació d’un protocol “és brutal” i ha felicitat la comissió perquè “sou referents de molts”. També ha afegit que “heu marcat el cami de fer una festa amb els animals amb benestar animal i amb sectors que sovint que en lloc de cooperar si ha competit. Teniu la feina feta. Només s’ha d’exportar”.

El Passant dels Tres Tombs ha començat al davant de l’Església Sant Genís amb la tradicional benedicció de mossèn Joaquim Fàbregas. Els carruatges han desfilat pels principals carrers del poble, amb molt de públic.

Podeu veure més imatges clicant a la imatge de sota:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments