Inici Actualitat Novetats literàries del mes de gener de 2023 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de gener de 2023 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de gener de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Todo va a mejorar| Almudena Grandes

Barcelona: Tusquets, 2022

SinopsiEspanya en un futur proper. Un nou partit polític anomenat Moviment Ciutadà Solucions Ja! ha arrasat a les eleccions. Qui el dirigeix ​​a l’ombra és un empresari d’èxit que propugna que el Consell de Ministres funcioni com a consell d’administració, i que té projectes ambiciosos per arreglar el país. Després de l’alarma d’una onada de vandalisme, formarà un nou cos de Vigilants, després d’una Gran Apagada crearà un accés limitat a internet i, davant de les dificultats, estimularà la llibertat de compres i consum.

Las olas del tiempo perdido | Sandra Barneda

Barcelona: Planeta, 2022

SinopsiEren còmplices d’aventures. Com Los Cinco, aquestes novel·les juvenils d?uns amics inseparables. Ho van anar fins que un segon ho va canviar tot. Els estius de la infància, la vida sense presses i aquella amistat que semblava eterna va esclatar en un cotxe una matinada d?hivern. El pes de la culpa va dinamitar els seus somnis i es van deixar de veure. Però la delirant promesa de celebrar junts el quaranta aniversari d’un mort els tornarà a retrobar vint-i-un anys després.

Espernado al diluvio |Dolores Redondo

Barcelona: Ediciones Destino, 2022

SinopsiEntre els anys 1968 i 1969, l’assassí que la premsa batejaria com John Bíblia va matar tres dones a Glasgow. Mai no va ser identificat i el cas encara continua obert avui dia. En aquesta novel·la, a principis dels anys vuitanta, l’investigador de policia escocès Noah Scott Sherrington aconsegueix arribar fins a John Bíblia, però un error en el seu cor a l’últim moment li impedeix arrestar-lo. Tot i el seu fràgil estat de salut, i contra els consells mèdics i la negativa dels seus superiors perquè continuï amb la persecució de l’assassí en sèrie, Noah segueix un pressentiment que el portarà fins al Bilbao del 1983. Just uns dies abans que un veritable diluvi arrasi la ciutat.

Las Madres | Carmen Mola

Barcelona: Alfaguara, 2022

SinopsiLa inspectora Elena Blanco travessa el dipòsit de la Grua Municipal Migdia II de Madrid fins a arribar a una vella furgoneta que expel·leix una olor putrefacta. A dins hi ha el cadàver d’un home amb un groller costuró que puja del pubis a l’abdomen. Els primers resultats de l’autòpsia aclareixen que a aquest toxicòman li van arrencar alguns òrgans i al seu lloc van col·locar un fetus. Les anàlisis d’ADN revelen que és el seu fill biològic. Al cap de pocs dies, apareix a la zona portuària de la Corunya el cos d’un assessor fiscal que ha estat assassinat amb el mateix modus operandi. Quina relació hi ha entre les dues víctimes? I on són les mares dels nadons?

La noia del bar | Albert Llimós Bifet

Lleida: Pagès Editors, 2022

SinopsiQuantes vegades t’has sentit atret per aquella persona que has vist fugaçment pel carrer? Aquell rostre encisador que et captiva i castiga alhora. Al Guillermo Tavasci, en Guille, li va passar. Es va enamorar perdudament d’aquella noia, la Lucía, que hi havia rere la barra d’un bar qualsevol.

 

La cinquena estació | N.K. Jemisin

Girona: Mai Més, 2022

SinopsiTres coses terribles passen en un sol dia. L’Essun, una dona que viu una vida normal en un poble petit, torna a casa i descobreix que el seu marit ha assassinat brutalment el seu fill i ha segrestat la seva filla. Mentrestant, el poderós Sanze, l’imperi mundial les innovacions del qual han estat la base de la civilització durant mil anys, s’ensorra quan la majoria dels seus ciutadans són assassinats per servir la venjança d’un boig. I el pitjor de tot, al vast continent conegut com la Quietud, una gran esquerda vermella s’ha esquinçat al cor de la terra, vomitant cendres suficients per enfosquir el cel durant anys.

El cartògraf d’absències | Mia Couto

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2022

SinopsiEl poeta i professor universitari Diogo Santiago retorna a Beira, la seva ciutat d’infància, per rebre un homenatge mentre s’anuncia l’arribada d’un cicló tropical demolidor. Allà coneix la Liana, una dona misteriosa que resulta ser la neta de l’inspector de la policia secreta que va detenir el pare d’en Diogo fa més de quaranta anys. Junts, s’endinsaran en una investigació per redibuixar la personalitat d’aquesta figura paterna enigmàtica i compromesa. Alhora, la Liana també descobrirà les veritats de la seva pròpia història, marcada per la mort d’una dona en caure al buit.

Una confabulació d’imbècils | John Kennedy Toole

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

Sinopsi: Ignatius J. Reilly –un còctel d’Oliver Hardy delirant, Quixot adipós i Tomàs d’Aquino pervers–, que amb trenta anys encara viu amb la seva estrafolària mare mentre escriu una denúncia demolidora contra el segle XX, tan mancat de «teologia i geometria» com de «gust i decència»; un al·legat trastornat contra una societat trastornada.

 

Las palabras que confiamos al viento | Laura Imai Messina

Barcelona: Salamandra, 2022

Sinopsi: Quan la Yui, una jove de trenta anys, perd la seva mare i la seva filla de tres anys en un tsunami, comença a mesurar el pas del temps a partir de llavors: tot gira al voltant de l’11 de març del 2011, quan l’onada gegantina va devastar El Japó i el dolor se’n va apoderar. Un dia sent parlar d’un home que té una cabina de telèfon abandonada al seu jardí, on les persones van des de tots els racons del Japó per parlar amb els que ja no hi són i trobar la pau al dol.

Indis de l’asfalt | Arnau Domènech Vilaregut

Lleida: Pagès, 2022

SinopsiEl desastre ecològic ha intoxicat els ecosistemes i fa impossible la vida a l’aire lliure. Els pocs supervivents que resten malviuen al Recinte, rèmora d’un passat ja extint, esperant que el planeta torni a ser habitable. Però el món ja no és el que era: el planeta ha canviat i és impossible tornar a l’origen. Estancats per l’hermetisme, els habitants del Recinte ignoren que la vida, a l’exterior, lluny de morir-se, evoluciona i, amb ella, les seves criatures.

Hermanas | Bernard Minier

Barcelona: Salamandra, 2022

SinopsiMaig de 1993. Lligades a troncs d’arbres i vestides de primera comunió, Amber i Alice Oesterman són trobades mortes a la vora de la Garona. Així comença la primera investigació de Martin Servaz, que centra la seva atenció a Erik Lang, un autor de novel·les negres de tints cruels i pertorbadors, entre les quals hi ha una titulada precisament La primera comunió, i del qual les dues germanes eren fervents seguidores. El cas es tanca arran d’un desenllaç imprevist, que deixa Servaz corroït pel dubte.

La dona invisible | Mònica Richart

Picanya: Edicions del Bullent, 2022

SinopsiLa dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors.

Saturn | Sarah Chiche

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2022

SinopsiSaturn parla de la mort d’un home de trenta-quatre anys que deixa òrfena una nena de quinze mesos. És un fresc del dolor d’aquesta filla quan, amb el temps, prova d’entendre l’absència del pare i el terratrèmol de disputes familiars, mentides i versions d’una història que no li han explicat mai sencera. És, també, un retrat d’una família i una època marcades per la guerra d’Algèria, pel transtorn mental i pel pes que cadascú carrega sobre les generacions següents.

Un cadàver a la biblioteca | Agathie Christie

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiSón les set del matí. El respectable coronel Bantry i la seva esposa es desperten espantats pels crits d’una minyona que assegura que ha trobat a la biblioteca el cadàver d’una noia molt maquillada i provocativament vestida, amb signes evidents d’haver estat estrangulada. Però qui és la desafortunada?

I aleshores no en quedà cap | Agathie Christie

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: Deu desconeguts són convidats a l’Illa del Soldat, un misteriós illot de la costa anglesa, per un tal Mister Owen. És el propietari d’una luxosa mansió en aquesta remota illa i cap dels convidats no el coneix personalment. Després del primer sopar, sense haver conegut encara l’amfitrió, una gravació els acusa tots deu d’haver comès un crim terrible en el passat. A partir d’aquest moment, algú comença a assassinar -los d’un en un, sense explicació ni motiu aparent. Només una antiga cançó infantil sembla que guarda el misteri d’aquest terrible malson.

Llum perpètua | Francis Spufford

Barcelona: Univers, 2022

SinopsiNovembre del 1944. Una bomba de la Luftwaffe està a punt d’impactar a Londres i de fer impossible, així, en un sol instant, la vida dels nens que protagonitzen aquesta novel·la. Novembre del 1944. Aquesta bomba no arriba a impactar en l’objectiu. Una porció ínfima de temps ha estat alterada i la vida d’aquests nens segueix el seu curs, aliena a la possibilitat de la mort, endinsant-se en els canvis profunds que van donar forma a la segona meitat del segle XX.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments