Inici Actualitat Multitudinària rebuda dels Reis Mags d’Orient a Taradell en una cavalcalda que...

Multitudinària rebuda dels Reis Mags d’Orient a Taradell en una cavalcalda que recupera tradicions

0
COMPARTIR

Massiva presència de públic a la cavalcalda de Reis 2023 a Taradell. La gent va tornar a sortir al carrer i es va concentrar durant el recorregut que Ses Majestats van fer pel centre del poble, recuperant la tradició de l’adoració del nen Jesús i la salutació des del balcó de l’Ajuntament.

Les atxes de barballó, una altra tradició molt taradellenca, segueix en auge i el fum, el foc i l’olor van posar el toc misteriós a l’arribada dels tres Reis d’Orient. Amb un recorregut molt més curt que el del l’any anterior i més concentrat en el centre del poble, les carrosses dels Reis Mags van arribar a Taradell pel carrer del Joc de la Pilota, guiats per l’estrella d’orient i la llum de les moltes atxes de barballó que es van encentre per rebre’ls.

Els taradellencs i molta gent de fora no es van voler perdre les salutacions de Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats per més de 130 patges reials, i les tradicionals carrossess de joguines i de carbó. La de joguines aquest any era nova i va ser fabricada pel grup Els Troneres, habituals participants del Carnaval de Taradell. A l’exterior de l’Església Sant Genís es va fer l’adoració al nen Jesús en un acte que, per primer cop, es feia fora del recinte religiós i que va congregar moltíssima gent que va poder tocar i saludar personalment als Reis Mags.

Després de reemprendre el recorregut en carrossa, Ses Majestats van arribar a l’Ajuntament de Taradell on des del balcó es van adreçar als presents. A la Plaça de les Eres es va recuperar la tradició de lliurar els regals als més petits de de tres tarimes, una per a cada rei.

Podeu veure moltes més imatges de la cavalcada, clicant a la imatge de sota:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments