Inici Actualitat Crítica literària: ‘Quan la neu es fon’ de Laia Vilaseca

Crítica literària: ‘Quan la neu es fon’ de Laia Vilaseca

0
COMPARTIR

Títol: Quan la neu es fon

Autor: Laia Vilaseca (Barcelona, 1981)

Editorial: Rosa dels Vents

Any: 2022

Pàgines: 528

Llengua: català

Preu: 18,90 €

Sinopsi: Parc Nacional de Yosemite, febrer de 2016. Una jove universitària anomenada Jennie Johnson desapareix al parc sense deixar cap rastre. El rànger Nick Carrington investiga el cas, les circumstàncies del qual l’absorbeixen de tal manera que decideix escriure un llibre sobre la desaparició de la noia, amb l’objectiu de deixar constància de tot el que ha esbrinat després d’adonar-se que la seva vida corre perill.

Las Vegas, abril de 2019. La Sarah Sorrow, jugadora de pòquer professional, descobreix per fi la identitat del seu pare: malauradament, tot apunta que en Nick Carrington va morir recentment mentre investigava la desaparició d’una noia anomenada Jennie Johnson. Quan la Sarah decideix estirar el fil de la desaparició i esbrinar la veritat de tot plegat, s’endinsa en un trencaclosques que es va complicant cada cop més.

Crítica literària (Núria Martínez): La contraportada ja ens indica el que trobarem: ‘un thriller additiu ple de misteris i contrastos que transcorre en un entorn rural que no és tan idíl·lic com podria semblar…’.

Estem davant d’una novel·la plena de contrastos i de dualitats: la ciutat més artificial, Las Vegas, i la natura més exuberant, el parc nacional de Yosemite. La calor sufocant del desert i la fredor dels hiverns nevats. La cerca de la Jennie Jhonson per part del rànger Nick Carrington i la cerca de la veritat sobre el seu pare per part de la Sarah Sorrow. Dues veus narratives i dues històries separades per només tres anys: primera persona quan llegim el llibre escrit per Carrington i tercera per la resta de personatges.

Dues històries, dues cerques, protagonitzades per dos personatges i dos arcs temporals separats només per tres anys, 2016 i 2019.

Una novel·la plena de trames i subtrames que com les peces d’un trencaclosques acabaran encaixant a la perfecció per donar un final rodó a una història coral —per molt que en Nick i la Sarah tinguin el paper més protagonista—, ja que tots els personatges tenen veu pròpia i ens ajuden a entendre tant el passat com el present dels dos actors principals.

Laia Vilaseca, a més a més, ens posa davant d’un joc metaliterari molt interessant. Ella que sempre ha dit que és una enamorada del True Crim, ens presenta’ Buscant la Jennie Johson’ el llibre que escriu Nick Carrington per deixar constància de totes les seves investigacions i de tot el que ha esbrinat sobre el cas i que anirem llegint al mateix temps que ho fa la Sarah.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments