Inici Actualitat Taradell busca la paraula del poble a través d’una votació popular

Taradell busca la paraula del poble a través d’una votació popular

0
COMPARTIR

Sis opcions són les candidates a convertir-se en la paraula de Taradell, en el marc de la iniciativa La Paraula del Poble d’Òmnium Cultural. Aquests dies es pot votar per escollir-la, ja sigui a través d’aquest ENLLAÇ o a través dels punts de votació físics que es poden trobar en diversos comerços i establiments.

La tria de les sis paraules es va realitzar a través d’un procés previ on diverses persones del poble van fer propostes i es va fer la selecció final. Les sis paraules finals que es poden votar són:

  • BARBALLÓ: Planta, espígol comú (l’olor de la nit de Reis)
  • ENCLUSA: Bloc d’acer de forma característica que s’utilitza en els treballs manuals de forja i sobre el qual es treballen els metalls a cops de martell. (Punt més alt de Taradell).
  • FLASSADA: Peça teixida de llana, de cotó o de fibra sintètica amb lligats i colors diversos que s’usa com a abrigall en el llit.
  • FLOSTI: Eina o peça de poc o nul valor però que pot fer el seu servei. Mot per referir-se a una cosa de la qual no se’n sap el nom: “porta’m el flosti aquell que va aquí, aquell que té forma de triangle…”.
  • ROMAGUERA: Obstacle que sorgeix en el curs d’un afer. Persona que ens entreté, especialment quan provoca que fem tard allà on anem.
  • XARAGALL: Incisió erosiva que produeix l’aigua de la pluja en escórrer-se per un terreny inclinat. Un prat per on serpenteja un xaragall.

La votació es pot fer abans del 8 de gener, ja que el veredicte es donarà a conèixer el 20 de gener amb motiu de la Festa de Sant Sebastià.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments