Inici Actualitat Novetats literàries del mes de desembre de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de desembre de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de desembre de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

La tragèdia de cal Pere Llarg: aiguafort | Eduard Girbal Jaume

Barcelona: Edicions de 1984, 2006

Sinopsi: En un món de terribles passions, sobretot econòmiques, l’autor ens explica la història del Peret de cal Pere, de tràgic i ridícul destí, i sobretot de la seva dona, la Custòdia, que els únics
personatges que pot arribar a enamorar són els lectors.

Maisie Dobbs: una detective con intuición | Jacqueline Winspear

Madrid: Maeva, 2022

SinopsiLondres, 1929. Maisie Dobbs obre una oficina com a flamant investigadora privada al centre de Londres i es converteix en una de les primeres dones detectiu de l’època. El seu primer cas, la investigació de la suposada infidelitat de la dona d’un home de l’alta societat, la porta a un lloc conegut com El Retiro, un refugi de convalescents de la Primera Guerra Mundial.

La filla del vent | Jordi Agut

Lleidaa: Pagès editors, 2022

SinopsiParís, juliol de 2021. Un perillós terrorista internacional es desperta després de tres anys en coma i revela que els Jocs Olímpics de Tòquio, que han començat aquell mateix dia, corren perill. Només demana una cosa: poder-ho explicar tot a l’agent George Mitchell. Comencen setze dies no de glòria, sinó d’incerteses i mort. Un recorregut simultani per quatre països i tres continents, amb el dopatge com a rerefons, traurà a la llum tota la veritat i desencadenarà el final de la trama que ja va colpejar l’Eurocopa del 2016 i el Mundial de futbol del 2018.

Esclava de la libertad | Ildefonso Falcones

Barcelona: Grijalbo, 2022

SinopsiCuba, a mitjans del segle XIX, arriba un vaixell portador d’una càrrega sinistra. Més de set-centes dones i nenes segrestades de la seva Àfrica natal arriben per treballar, fins a l’extenuació, als camps de canya de sucre. Kaweka n’és una, però aviat demostrarà posseir la facultat de combregar amb Yemayá, una deessa voluble que, de vegades, li proporciona la força per liderar els seus germans de raça en la lluita per la llibertat contra uns opressors que han aconseguit esclavitzar els seus cossos, però no les ànimes.

Reunió de batxillers: història d’una culpa juvenil | Franz Werfel

Barcelona: Edicions de 1984, 2022

SinopsiAl cap de vint-i-cinc anys d’haver acabat el batxillerat, un grup d’antics companys de classe es retroba, però entre els assistents falta l’alumne més brillant de la promoció, Franz Adler, admirat per tothom. Durant el sopar, records que pesen com una llosa tornen a la memòria del jutge d’instrucció Ernst Sebastian. Quan arriba a casa, no pot deixar de donar voltes al passat i comença a escriure per alliberar-se dels remordiments que el roseguen.

L’altre vent: llibre sisè del cicle de Terramar | Ursula K. Le Guin

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2022

SinopsiUna mentida sosté un dels murs més pesants de Terramar, el que separa les ànimes dels morts i les dels vius. És evident que els humans i els dracs no podran seguir sostenint la foscor i el desequilibri del seu món.

Trio | Johanna Hedman

Barcelona: Amsterdam, 2022

SinopsiL’August i la Thora tenen una relació ambigua. Fills de dues famílies riques d’Estocolm, són inseparables des de petits i, ara que estan en la vintena, amants ocasionals. La seva és una amistat antiga i robusta, aparentment irrompible, fins que apareix l’Hugo. L’Hugo prové d’orígens humils i, quan arriba a Estocolm per continuar amb els estudis universitaris, queda fascinat i alhora paralitzat per l’aura de l’August i la Thora, i el seu món de privilegis.

L’Arxiu de Sherlock Holmes | Sir Arthur Conan Doyle

Barcelona: Viena Edicions, 2021

SinopsiL’arxiu de Sherlock Holmes aplega els dotze darrers relats protagonitzats pel detectiu, publicats a l’Strand Magazine entre l’octubre del 1921 i l’abril del 1927.

 

Ermessenda, el tresor de Carcassona | Josep Tort Miralles

Vilafranca del Penedès: Edicions i Propostes Culturals Andana SL, 2022

SinopsiA finals del segle X, Ermessenda de Carcassona arriba a Barcelona per convertir-se en l’esposa de Ramon Borrell, comte de Barcelona, Girona i Osona, i, amb el temps, esdevenir una figura cabdal en el govern d’alguns dels comtats més puixants de la Marca Hispànica.

El bon soldat: una història de passió | Ford Madox Ford

Barcelona: Edicions de 1984, 2022

Sinopsi: Considerada pel mateix autor com la seva millor novel·la, “El bon soldat” és la història tràgica sobre la relació entre dues parelles. Ford Madox Ford posa damunt la taula molts dels aspectes que la societat de l’època pretenia amagar. El relativisme i l’ambivalència que imperen en l’obra fan que la castedat i el llibertinatge semblin perfectament intercanviables en tot moment, tot és qüestionat i qüestionable.

Puta, tu | Enric Llort

Manresa: Llibres Parcir Edicions Selectes, 2022

SinopsiLa Carlota, una dona jove, apareix a la sorra de la platja malferida i desconcertada. No recorda què hi fa allí ni com hi ha anat a parar. A poc a poc, durant la seva estada a l’hospital, va recuperant la memòria i anem coneixent, a través del que ella mateixa ens explica, episodis de la seva vida que desemboquen en una situació difícil i dramàtica. En el marc d’una relació sentimental s’atreveix, decidida i impetuosa, a entrar en el món de la prostitució de luxe.

 

Novel·la juvenil

Poni | R.J. Palacio

Barcelona: La Campana, 2022

SinopsiEn Silas es un nen de dotze anys. Un bon dia, molt entrada la nit, hi apareixen tres genets desconeguts decidits a endur-se’n el pare. En Silas es queda sol i se sent espantat, pero quan un poni apareix a la porta de casa, enten que ha de fer. Silas s’embarca en un viatge perillós pel vast paisatge americà que el connectarà amb el passat i amb el futur i amb els misteris insondables del món que l’envolta.

El noi de la moto | S.E. Hinton

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiEl Rusty-James, que confia més en els punys que no pas en les paraules, té fama de ser el més dur dels nois de l’institut que volten pel bar del Benny. Està orgullós de la seva reputació, però el que més desitja és assemblar-se al seu germà gran, el Noi de la Moto, que ésun autèntic mite entre els joves del barri. Enmig de les lluites entre bandes rivals, el Rusty-James se’n surt sempre gràcies al Noi de la Moto, però una cadena d’esdeveniments canviarà radicalment el curs de les coses.

Something | J.N. Santaeulàlia

Alzira: Bromera, 2022

SinopsiEn Pol viu a la Banyoles de 1970, l’any que els Beatles es van separar. Li agrada interpretar cançons del grup, com ara «Something», de George Harrison. «Alguna cosa en la manera com es mou» li crida l’atenció de seguida que veu Júlia, una noia que passarà l’estiu a Banyoles i a la qual tindrà l’oportunitat de fer classes de guitarra. Tot i que en Pol se n’enamorarà, li costarà revelar els seus sentiments, mentre el seu amic Roger gosarà anar una mica més lluny. Tot ho observarà, des d’una posició privilegiada, el singular narrador de la novel·la: Zero, el gat d’en Pol.

Skandar i el lladre de l’unicorn | A.F. Steadman

Barcelona: Salamandra, 2022

SinopsiSer un dels pocs seleccionats per criar-ne un. Convertir-se en genet. Establir-hi un vincle irrompible. Competir per arribar a la glòria. Ser un heroi. Però just quan el seu somni està a punt de fer-se realitat, els esdeveniments prenen un gir molt arriscat: l’unicorn més poderós de l’illa desapareix misteriosament. Mentre l’amenaça s’acosta, l’Skandar descobrirà un secret quepodria fer esclatar la seva vida en mil bocins.

Sota les bombes | Judith Kerr

Barcelona: L’Altra Tribu, 2022

Sinopsi: Ja és prou difícil ser adolescent a Londres durant els bombardejos, viure amb els pares, buscar el teu propi camí, enamorar-te i preguntar-te cada nit si aconseguiràs sobreviure a les bombes. Però encara és més difícil per a l’Anna, que continua etiquetada com “l’enemiga estrangera”. Les bombes provenen d’Alemanya, un país que un dia va ser casa seva. Si Hitler envaeix la Gran Bretanya, quines possibilitats tindrà la seva família, que són refugiats, de sobreviure?

La guerra dels mons | H.G. Wells

Alzira: Bromera, 2022

SinopsiEl dia de tots sants de 1938, quan va adaptar a la ràdio La guerra dels mons, de H. G. Wells, Orson Welles va fer creure a milions d’oients que la Terra havia estat envaïda pels marcians. El pànic va ser sensacional, tot i que, des de l’emissora, es va deixar perfectament clar de manera reiterada que es tractava d’un espai dramàtic, amanit fins i tot amb publicitat.

Abans de desembre | Joana Marcús

Barcelona: Wattpad, 2022

SinopsiPer a la Jenna Brown, el seu primer any a la Universitat suposava allunyar-se de la seva família i els seus amics i enfrontar-se al món per primera vegada. El seu xicot li havia deixat clares les seves intencions: a partir d’aquell moment, tenien una relació a distància i oberta. Els dos podien fer el que volguessin, perquè sabien que s’estimaven l’un a l’altre.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments