Inici Actualitat Taradell recorda les dones assassinades i denuncia les violències masclistes amb motiu...

Taradell recorda les dones assassinades i denuncia les violències masclistes amb motiu del 25 de novembre

0
COMPARTIR

Aquest divendres 25 de novembre Dia internacional de l’eliminació de la violència envers les dones, Taradell va tornar a denunciar les violències masclistes i els assassinats de dones. En un acte al davant de l’Església Sant Genís, a la zona ajardinada, es van recordar a totes les dones assassinades durant el 2021. En total van ser 78 dones assassinades. L’acte, organitzat per Som Dones, va consistir en una posada en escena amb uns cors fets a mà clavats a la gespa amb un pal i amb un petit cartellet on s’informava del nom de la dona assassinada i la data en què es va cometre el crim.

La pubilla de Taradell, Txell Alcubierre, va llegir el manifest oficial d’aquest 2022. Tot seguit, diverses taradellenques van llegir els noms de les 78 dones assassinades el 2021. Per a cada una d’elles es va encendre una espelma.

A Taradell encara hi ha actes reivindicatius aquest dissabte i diumenge. Dissabte al Centre cultural Costa i Font hi tindrà lloc un cine fòrum amb la pel·lícula ‘Mustang’, a partir de 2/4 de 6 de la tarda i organitzat per Som Dones. Mentrestant, el diumenge a les 6 de la tarda la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Taradell ha organitzat laposada en escena de ‘Monòlegs feministes ‘elles” a càrrec de la companyia la Melancòmica.

Aquest dijous es va inaugurar l’exposició ‘Xinxes, puces i fabricantes: les treballadores del tèxtil al Ter. Camins de dones i la dona a casa: des de sempre i fins quan?’, que es pot veure fins al 12 de desembre al vestíbul de can Costa. Precisament, abans a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va fer un col·loqui i es va projectar l’audiovisual titulat ‘Camins de dones. La violència de camí cap a la fàbrica’ amb Judit Caballeria Casals i Marina Cirera Gaja del Museu Industrial del Ter.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments