Inici Actualitat La Mancomunitat La Plana presenta a Taradell una campanya per fomentar els...

La Mancomunitat La Plana presenta a Taradell una campanya per fomentar els jocs lliures d’estereotips de gènere

0
COMPARTIR

Aquest dilluns dia 7 de novembre al SIS El Puntal de Taradell es va presentar la campanya per fomentar el joc lliure d’estereotips de gènere anomenada ‘A què juguem? Tot comença en el joc’.

L’acte, que va comptar amb la presència de càrrecs electes i personal tècnic de la Mancomunitat La Plana, famílies i els seus fills i filles, es va iniciar amb la benvinguda per part de la regidora d’Igualtat Núria Arau i la regidora de Benestar Social i Joventut  Lídia Alonso de l’Ajuntament de Taradell. Seguidament, Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat La Plana, va fer una breu introducció de la campanya i va donar pas a les tècniques d’igualtat de la Mancomunitat La Plana, Anna Vizcaino i Bet Pol, que van explicar en què consisteix i el perquè s’ha fet una campanya d’aquestes característiques. I per acabar amb una part més participativa, es va fer una  dinàmica dirigida i dinamitzada per l’Aleix Blancafort, educador social amb ofici de joc, en la que varen participar totes les persones assistents. Aquesta va servir per reflexionar entorn dels prejudicis i estereotips que tenim amb els jocs i joguines quan juguem. 

Amb aquesta campanya es pretén que es vagin interioritzant i implementant nous hàbits de compra de jocs i joguines per avançar cap a una igualtat real lliure d’estereotips. Actualment, encara hi ha joguines i activitats que, per tradició, s’associen a nens o a nenes, i això fa que es continuïn perpetuant estereotips i rols de gènere que impedeixen el seu ple desenvolupament. 

El disseny de la campanya consta de 16 consells: 8 adreçats a persones adultes i 8 a infants. Per una banda, els adreçats a les persones adultes es transmeten a través d’un únic cartell o imatge que es pot trobar a diversos espais físics dels municipis i a les xarxes socials. Per altra banda, els adreçats a les criatures es  donen a través del joc: un sabater. Depenent de l’edat de l’infant serà necessari el suport  d’una persona adulta per acompanyar a entendre i jugar amb els missatges que conté. 

Els materials es faran arribar a equipaments públics, centres educatius, espais de lleure, etc. dels diversos municipis de la Mancomunitat La Plana. Així mateix, a pàgina web de la mateixa, qualsevol persona pot accedir als materials i a informació complementària de cada  un dels missatges.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments