Inici Actualitat Crítica literària: ‘Anna Grimm. Xarxes criminals’ de Montse Sanjuan

Crítica literària: ‘Anna Grimm. Xarxes criminals’ de Montse Sanjuan

0
COMPARTIR

Títol: Anna Grimm. Xarxes criminals

Autor: Montse Sanjuan (Lleida, 1956)

Editorial: Pagès editors

Any: 2022

Pàgines: 304

Llengua: català

Preu: 20,00 €

Sinopsi: La Sara i l’Orland porten anys casats i busquen incentius per al seu matrimoni. Què pot passar quan una parella s’avorreix de la seua vida còmoda i sense problemes? Les xarxes aporten molts camins de distracció i un d’ells, tenir encontres íntims amb d’altres persones, és el que ells elegeixen per sortirse’n de la seua monotonia diària. Tot va bé, se senten satisfets fins que un dels seus contactes sexuals apareix assassinat al parc de La Mitjana de Lleida. L’Anna Grimm, sergent dels mossos d’esquadra de la ciutat, intentarà resoldre aquest nou cas mentre viu de prop un drama personal. Ombres i preocupacions que la trasbalsen i que poden posar en perill la seua recerca.

Crítica literària (Núria Martínez): Quatre anys després d”Anna Grimm. Memòria Mortal’ ens retrobem amb la Grimm, la sergent dels Mossos destinada a Lleida.

Com és habitual en les novel·les protagonitzades per la Grimm, ens trobem amb dues trames que corre paral·leles i que aquest cop res tenen a veure una amb l’altre.

Comencem descobrint-nos a la protagonista de vacances a Mallorca. S’està a casa de la seva amiga de la facultat, la Sam, qui s’ha cassat amb un important empresari de la restauració, en Robert. Tot i que les vacances transcorrien plàcidament i que el marit de la seva amiga és educat i galant amb ella, hi ha quelcom que no acaba de convèncer-la.

Tan bon punt acaba les vacances i arriba a Lleida, la Grimm haurà de fer front a l’assassinat d’un jove en un parc de la ciutat. El noi no és de Lleida i ella i el seu equip hauran d’aconseguir respostes al munt d’interrogants que s’obren: que el va portar a la capital del Segrià?, i qui i perquè el van matar?

Anirem seguint els dos casos simultàniament i sabent tant del que succeeix a Mallorca, encara que en menor mesura a causa de la distància que separa a les dues amigues i coneixent a en Carles, el jove assassinat, a través dels seus familiars i amics.

Veurem un creixement personal de la protagonista, sabrem una mica més de la seva vida, tot i que aquesta encara és un tema molt privat, pel caràcter reservat de l’Anna. La veurem exercí com a cap del seu grup i enfrontar-se a la insubordinació del Caporal Magrinya. 

També retrobarem constants al·lusions al seu passat i al segrest de la Clara, la seva germana, cas que vàrem conèixer a ‘La sergent Anna Grimm’  el primer dels llibres protagonitzats per la Grimm.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments