Inici Actualitat Taradell congela les taxes i impostos pel 2023, però els habitatges buits...

Taradell congela les taxes i impostos pel 2023, però els habitatges buits tindran un recàrrec en l’IBI

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell va aprovar en el ple del passat 24 d’octubre congelar els impostos i taxes per al 2023. Per tant, per tercer any consecutiu els principals impostos no pujaran. Tot i això, s’incorpora un recàrrec en l’impost de l’IBI adreçat als habitatges que constin en la borsa municipal com a habitatges buits. També hi ha una ampliació de bonificacions en ordenances relacionades amb la sostenibilitat.

El punt es va aprovar per unanimitat, és a dir, tant ERC Taradell com Junts per Taradell hi van votar a favor. Per tant, impost de vehicles, d’Activitats Econòmiques, recollida de residus o IBI (Impost sobre béns immobles) com a tres exemples d’impostos més rellevants, no patiran cap pujada. Això sí, el ple de l’Ajuntament va aprovar incorporar un recàrrec en l’IBI adreçat als habitatges buits i que estan registrats dins la borsa d’habitatges buits que va crear l’ajuntament. L’impost, sobretot, va dirigit als grans tenidors que tinguin habitatges buits durant dos anys als quals se’ls aplicarà un recàrrec del 55% en l’IBI. També s’ampliaran les bonificacions en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic adreçat al sector industrial.

Pel que fa a la taxa pel subministrament d’aigua, cal destacar que el preu de la portada d’aigua d’Osona-sud s’ha encarit molt. Tot i això, de cara al 2023 l’Ajuntament de Taradell només aplicarà una pujada en el concepte de preu de l’aigua que s’incrementa un 10%, però té un pes molt petit en la factura final. Així, es calcula que l’increment final en la factura serà d’entre un 1 i un 2%, cosa que pot suposar només entre 1 o 2 euros en la factura anual per cada família, sempre en funció del consum d’aigua que es faci.

Pel que fa a la resta de taxes i preus públics, el ple va aprovar únicament l’actualització de preus.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments