Inici Actualitat El projecte ‘Aprèn i juga’ de Càritas Taradell compleix 20 anys

El projecte ‘Aprèn i juga’ de Càritas Taradell compleix 20 anys

0
COMPARTIR

El projecte “Aprèn i Juga”, de Càritas Parroquial de Taradell, que compta  amb el suport de l’Ajuntament de Taradell  i la Mancomunitat La Plana, pretén apropar i facilitar l’accés a les activitats de lleure extraescolars i d’estiu que s’ofereixen al municipi de Taradell a tots els infants i joves que per motius socioeconòmics tenen més dificultats d’accedir-hi. Aquest projecte compleix 20 anys enguany, ja que va néixer de forma conjunta entre Càritas i l’Ajuntament de  Taradell el curs 2003-2004, amb l’objectiu de millorar la integració de  tots els infants i joves en la vida i les activitats socials ordinàries que  es desenvolupen al poble.

Durant tots aquests anys l’evolució ha estat  molt favorable i, per aquest motiu, es manté com una de les activitats  de referència en l’atenció a la infància municipal, ampliant tant el nombre d’infants i joves beneficiaris com els imports econòmics que  s’hi destinen.  

Per aquest curs escolar 2022-23 s’han gestionat un total de 50  sol·licituds, de les quals 46 han estat resoltes favorablement. Des de  Serveis Socials, a través de criteris socioeconòmics es fa una valoració  del percentatge de beca atorgat. Es fan també entrevistes i seguiment de les famílies que ho requereixen per a la tramitació. Hi ha una coordinació també amb els diferents serveis i recursos que porten a terme les activitats extraescolars. Algunes de les activitats becades  enguany han estat futbol, hoquei, dibuix, anglès, esbart, patinatge,  voley, reforç escolar i natació, entre moltes d’altres.  

Des de Càritas es fa un seguiment i acollida a les famílies sol·licitants. Com a novetat, aquest any es va fer una reunió informativa oberta a  tota la població, en la que es va poder explicar el projecte i es van  poder començar a tramitar algunes de les sol·licituds.  

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments