Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’octubre de 2022 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’octubre de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’octubre de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Esmorzar al Tiffany’s | Truman Capote

Barcelona: Proa, 2022

Sinopsi: Reedició. El Paul és un escriptor en potència que coneix la seva veïna Holly Golightly, una jove que ambiciona un ric matrimoni i somia trobar una vocació i una llar i que es compara ella mateixa al gat de carrer que ha recollit. La Holly té un comportament una mica esbojarrat, i alguna mania, com per exemple esmorzar contemplant l’aparador de la luxosa joieria Tiffanys.

Tot demana salvació| Daniele Mencarelli

Barcelona: La Segona Perifèria, 2022

Sinopsi: Després d’un violent esclat de ràbia, el jove Daniele és internat contra la seva voluntat en un hospital psiquiàtric durant una setmana. Comparteix sala amb cinc pacients que la societat ha situat als marges del sistema. Aïllats i protegits del món, tots sis estableixen un poderós vincle fraternal sota la mirada apàtica i indolent de metges i infermers. Mentre, en Daniele comença una cerca furiosa per trobar un significat a la seva vida.

El Todo, o, porfín una sensación de orden, o, los últimos días del libre albedrío, o, la posibilidad de elección ilimitada está matando al mundo | Dave Eggers

Barcelona: Literatura Random House, 2022

Sinopsi: El Tot és la corporació de Silicon Valley a què tots volen pertànyer, admirada per molts, però odiada també per alguns escèptics. Entre ells hi ha la dissident tecnològica Delaney Wells, que ha decidit postular-se per a un lloc a la companyia amb un únic objectiu: destruir l’empresa des de dins, amb l’esperança d’alliberar la humanitat de la vigilància total i de la seva infantilització a l’era de les emoticones. Però realment algú vol el que Delaney està lluitant per salvar? En un món on hi ha tant per escollir i on només volem certeses, no preferim que algú prengui decisions per nosaltres? De debò volem ser lliures? Ens preocupa realment la deshumanització de la nostra societat?

Olor de difunt| Ludmilla Lacueva

Barcelona: Llibres del Delcite, 2021

Sinopsi: Quan la policia d’Andorra descobreix els cadàvers d’un empresari milionari i la seva amant, els fantasmes d’un altre crim de fa setanta anys tornen per atemorir els que van viure la desventura de Cal Poncella. Dues desgràcies unides per una mateixa arma del crim.  En Cerni Llop, comissari encarregat de la investigació i l’exbatlle en Climent Masoliver, l’únic que sap del cert què va passar anys enrere, hauran de resoldre un trencaclosques tan abrupte com els canvis que ha viscut Andorra en les darreres dècades.

Aquí reposa la Margot | Marielle Giguère

Barcelona: Obrador Editorial, 2021

Sinopsi: Després de passar per l’experiència traumàtica de viure la pèrdua de la filla que esperava i mesos més tard per un altre avortament espontani, Marielle Giguère va iniciar un procés de reflexió i escriptura que va culminar amb Aquí reposa la Margot, una novel·la en la qual les experiències de l’autora es barregen amb la ficció. 

L’instant abans de l’impacte | Glòria de Castro

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2022

Sinopsi: La protagonista d’aquesta història treballa al departament de comunicació d’una companyia telefònica. Després de dos permisos de maternitat i una reducció de jornada, els seus caps la sotmeten a un pla d’assetjament laboral. Decebuda, trama una venjança que escriurà en forma de dietari: durant 365 dies no comprarà res que no li sigui de vital importància. Entremig, però, sembla que la vida personal també se li capgira quan el seu marit decideix deixar la feina per convertir-se en una estrella del rock. L’instant abans de l’impacte fa una radiografia àcida sobre el món laboral, les polítiques de conciliació i la crisi dels quaranta. Escrita amb un humor negre i corrosiu, aquesta novel·la qüestiona les idees preconcebudes sobre la felicitat, l’amor i els valors de la societat de consum.

Bona sort | Nickolas Butler

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2022

Sinopsi: El dia a dia del Cole, el Bart i el Teddy, amics de la infantesa i propietaris de la constructora True Triangle a Wyoming, fa un gir inesperat quan reben la proposta d’una advocada rica i enigmàtica que els demana acabar contra rellotge la construcció d’una casa a la muntanya. Si ho aconsegueixen, rebran una recompensa astronòmica amb què guanyaran més diners dels que mai hagin pogut imaginar.

El meu any de repòs i relaxació | Ottessa Moshfegh

Barcelona: Angle Editorial, 2021

Sinopsi: La narradora d’aquesta novel·la decideix tancar-se al seu pis de Manhattan durant un any. Els seus pares han mort, l’han acomiadat de la galeria d’art on treballava, les seves relacions són efímeres. Com una insolita i ombrívola Bella Dorment, vol evitar el contacte humà, passar la major part del temps dormint o veient pel·lícules de Whoopi Goldberg i Harrison Ford, i tornar-se “immune als records dolorosos”. Haurà de superar uns pocs obstacles: satisfer les necessitats bàsiques, les visites reiterades de la seva amiga Reva i les consultes amb la doctora Tuttle, una estranya, histrionica i poc fiable psiquiatra que la proveirà de tota mena de fàrmacs per desconnectar.

La neta del senyor Linh | Philippe Claudel

Barcelona: Fanbooks, 2022

Sinopsi: En Linus Baker viu una vida que no és res més que una vida monòtona. Inesperadament, l’Alta Administració Extrema al Departament a Càrrec de la Juventut Màgica l’envia a supervisar un orfenat en una illa enmig d’una immensa mar blavíssima; el projecte té una classificació nivell quatre de confidencialitat. En Linus haurà de deixar enrere una feina en una trista oficina d’un edifici trist, i la seva vida en una ciutat grisa on les seves úniques relacions consisteixen en companys indiferents, caps autoritaris, una veïna intolerant i la seva gata que no miola.

Les bèsties i la pols | Pep Albanell

Lleida: Pagès Editors, 2022

Sinopsi: La ciència-ficció de Josep Albanell, que ara podem llegir aplegada en la selecció d’aquest volum, arrenca del malson distòpic de l’holocaust nuclear dels clàssics dels anys cinquanta, continua amb la ironia sobre l’abassegament tecnològic, amplia horitzons amb la irrupció dels nous estímuls dels anys seixanta, admet el contacte al∙legòric amb l’inexplicable, i acaba amb unes greus, madures reflexions sobre la condició humana enfrontada a l’incomprensible, sempre amb una prosa imaginativa i reivindicativa, sempre amb el gust pel llenguatge i per les imatges que permet crear.

Converses entre amics | Sally Rooney

Barcelona: La Magrana, 2022

Sinopsi: Frances és una jove de vint-i-un anys que reballa en una agència literària a Dublín i aspira a ser escriptora. Ella i Bobbi, la seva millor amiga i exnúvia, es reuneixen en bars per fer performances de la poesia que Frances escriu. Una nit coneixen Melissa, una reconeguda periodista que vol escriure un article sobre l’obra de Frances. A partir d’aquí, les dues joves es veuen arrossegades al món del matrimoni de Nick i Melissa, dos nois de trenta anys que els conviden a menjars sofisticats, festes privades i vacances al camp francès.

Sense data | Marta Alòs

Lleida: Pagès editors, 2022

Sinopsi: Passions desfermades, amors impossibles, fidelitats traïdes, secrets guardats en el calaix de la memòria i amistats que es posen a prova, conformen el meravellós laberint d’aquesta novel·la amb que l’autora Marta Alòs s’endinsa en el gènere romàntic i que atrapa al lector amb una potent i vertiginosa narrativa, on els personatges traspassen les fronteres dels amors prohibits més enllà de la raó, aconseguint crear una atmosfera vaporosa amb un final sorprenent.

Breu enciclopèdia del crim | Damià del Clot

Lleida: Pagès editors, 2022

Sinopsi: En Flix —el freak de l’escola; el loser de l’institut— decideix que ha arribat l’hora de matar. Escollir una víctima a l’atzar i assassinar-la. I no pararà fins a trobar-la. En el procés, en Flix escriurà les seves reflexions homicides, traça el perfil dels assassins que l’inspiren per ordre alfabètic. El lector no trigarà a descobrir que en la vida d’en Flix res no és el que sembla.

Les calces al sol | Regina Rodríguez Sirvent

Barcelona: La Campana, 2022

Sinopsi: La Rita Racons se’n va als Estats Units a fer d’au-pair sense saber-ho del tot. Un bon dia es troba a l’aeroport de Barcelona preparada per agafar un avió que, teòricament, l’ha de dur a Nova York, on aprendrà anglès durant l’estiu. Però el seu ínfim coneixement de la llengua anglesa la porta, per carambola, fins a Atlanta, a casa dels Bookland, on tindrà cura dels tres fills de la família durant un any sencer.

 

Novel·la juvenil

L’heroi del bus nocturn  | Onjali Q Raúf

Barcelona: La Galera, 2021

Sinopsi: M’he vist embolicat en problemes des que tinc memòria. Generalment no m’importa perquè algunes de les meves idees més brillants han sorgit de les estones que he passat castigat. Però últimament sembla que ningú em creu mai… inclús quan estic dient la veritat. I la situació només ha fet que empitjorar des que vaig fer-li una broma al senyor gran que viu en el parc. Tothom pensa que només soc un pinxo. Ningú creu que podria ser un heroi.

Constel·lacions | Quim Torres

Barcelona: Babulinka Books, 2022

Sinopsi: La Nit, el nom de la protagonista, esbrinarà per què el seu pare va marxar de casa, haurà de reinventar la relació amb la seva mare i coneixerà l’amistat veritable. Descobrireu la història del seu passat i també que, de vegades, mirant al cel, podem trobar respostes a moltes de les preguntes que ens fem.

 

Piranya social | Mariló Àlvarez Sanchis

València: Sembra Llibres, 2022

Sinopsi: L’autora ens convida a mirar-nos en el mirall de les aparences amb la divertida historia de l’Àlex, una jove descarada que no te por de prendre partit pel que creu. I que no tardarà a descobrir que els rols hi són per trencar-los.

 

Déus i herois grecs | Robert Graves

Barcelona: Fanbooks, 2021

Sinopsi: Aquest llibre es la historia de l’epoca gloriosa en que els deus i les deesses que habitaven l’Olimp governaven el món. És, tambe, la historia del temps en que uns herois fabulosos protagonitzaven actes d’increïble valentia.

 

La casa a la mar més blava | Tj Klune

Barcelona: Fanbooks, 2022

Sinopsi: En Linus Baker viu una vida que no és res més que una vida monòtona. Inesperadament, l’Alta Administració Extrema al Departament a Càrrec de la Juventut Màgica l’envia a supervisar un orfenat en una illa enmig d’una immensa mar blavíssima; el projecte té una classificació nivell quatre de confidencialitat. En Linus haurà de deixar enrere una feina en una trista oficina d’un edifici trist, i la seva vida en una ciutat grisa on les seves úniques relacions consisteixen en companys indiferents, caps autoritaris, una veïna intolerant i la seva gata que no miola.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments