Inici Actualitat El Centre cultural Costa i Font ja compta amb una instal·lació d’autoconsum...

El Centre cultural Costa i Font ja compta amb una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic

0
COMPARTIR

Des d’aquesta setmana el Centre cultural Costa i Font compta amb una nova instal·lació d’autoconsum fotovoltaic, que ha de servir per produir energia elèctrica renovable per a aquest edifici. En total hi ha 74 plaques fotovoltaiques que poden arribar a produir 47.850 kWh a l’any d’energia elèctrica i generar un estalvi de 12,39 tn CO2eq. a l’any amb un estalvi econòmic anual de 13.123,35 €.

És la segona instal·lació municipal d’autoconsum fotovoltaic, després de fer-se ja a l’Espai d’Aigua i Salut. Les 74 plaques fotovoltaiques s’han col·locat a la teulada sud-oest de l’edifici de tal manera que la màxima producció energètica es produeixi al migdia-tarda. L’objectiu és que quan més s’utilitza l’edifici per part dels usuaris, més producció d’energia elèctrica renovable hi hagi, tenint en compte que el Centre cultural és un dels edificis municipals amb un consum energètic més elevat.

Properament també s’instal·larà un punt de recàrrega elèctric pels vehicles municipals, i poder-los carregar durant les tardes a través de la instal·lació.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que va aprovar l’Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona i ha estat subvencionada en part per la Generalitat de Catalunya. Està previst que en els propers mesos l’Ajuntament de Taradell cedeixi part de la teulada de Can Costa a la cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS) per tal de realitzar un autoconsum compartit amb la ciutadania.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments