Inici Actualitat Una marxa de torxes reivindicativa a Taradell amb motiu de la Diada...

Una marxa de torxes reivindicativa a Taradell amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2022

0
COMPARTIR

Una marxa de torxes aquest dissabte a la nit va ser l’acte destacat i novedós de la commemoració de la Diada Nacional de Cataluny 2022 a Taradell. L’acte va reunir un bon nombre de taradellencs i taradellenques.

El dipòsit de Can Costa va lluir a partir de les 9 de la nit una estelada gegant, en el tret de sortida de la commemoració de l’acte previ a la Diada. Abans, qui volia, podia pujar al capdamunt del dipòsit, ja que hi havia portes obertes. Un acte que era la principal novetat, ja que no s’havia fet mai i va ser l’acte més reivindicatiu. Els participants van poder portar una torxa per contribuir en la marxa que va anar des dels jardins de Can Costa fins a la Plaça de les Eres, passant pel camí de la Serra i tornant al poble per la Tomba. El seguici va posar llum en una nit de lluna plena i liderada per un grup de batucada.

Un cop a la Plaça de les Eres, els participants van cremar les torxes en una foguera central. Després d’un breu parlament, recordant la derogació de les institucions catalanes, els presents van procedir a fer una crema simbòlica del Decret de Nova Planta. L’acte es va tancar amb coca i ratafia per als assistents a la marxa.

Mentrestant, aquest diumenge 11 de setembre els jardins de can Costa han acollit l’acte més institucional. L’historiador Jordi Bilbeny ha fet la intervenció principal recordant l’organització de la consulta popular d’Arenys de Munt el 2009. Bilbeny ha afirmat que “no n’hi ha prou amb les idees, sinó que les idees han d’encarnar la quotidianitat” i s’ha centrat molt en insistir que per canviar la realitat cal superar les pors i tenir una moral de victòria. “No hi ha realitat possible si no sortim de la superació de les pors individiuals i de les pors col·lectives”, ha destacat. En l’acte, l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, ha destacat que no s’ha de renunciar al dret a decidir el futur com a poble i ha manifestat que no es pot defallir i que “hem de recarregar-nos d’energia en dies com aquest”.

L’acte ha comptat amb una petita actuació musical, la lectura del manifest unitari de les forces polítiques de Taradell (ERC, Junts per Taradell i CUP) i la lectura de textos sobre com es va viure l’11 de setembre de 1714.

Podeu veure més imatges a la nostra galeria de fotografies clicant a la imatge de sota:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments