Inici Actualitat Novetats literàries del mes de setembre de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de setembre de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

El cas Alaska Sanders | Joël Dicker

Barcelona: La Campana, 2022

Sinopsi: “Sé què has fet”. Aquest missatge, trobat a la butxaca dels pantalons d’Alaska Sanders, el cadàver de la qual va aparèixer el 3 d’abril de 1999 a la vora del llac de Mount Pleasant, una petita localitat de New Hampshire , és la clau de la nova i apassionant investigació que, onze anys després de posar entre reixes els seus presumptes culpables, torna a reunir l’escriptor Marcus Goldman i el sergent Perry Gahalowood.

Set | Amélie Nothomb

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

SinopsiEn aquestes pàgines apareixen Ponç Pilat, els deixebles, el traïdor Judes, Maria Magdalena, els miracles, la crucifixió, la mort i la resurrecció, les converses de Jesucrist amb el seu pare diví… Personatges i situacions ben coneguts, però que aquí se’ns narren des d’un punt de vista modern, amb un to líric i filosòfic i amb pinzellades d’humor. Jesucrist ens parla de l’ànima i de la vida eterna, però també del cos i del present; d’allò transcendental, però també d’allò mundà. Hi aflora un personatge visionari i reflexiu que coneix l’amor, el desig, la fe, el dolor, la decepció i el dubte.

Parra | Joan Ametller

Barcelona: Llibres del Delicte, 2022

SinopsiDesprés d un atracament fallit, en Parra acaba tancat a la presó. Quan surt, un home l’espera amb la promesa de fer-lo milionari. Només haurá de reunir un equip i robar un banc local a Mataró. Sembla fácil, però els cervells del cop no pensen deixar cap rastre. En Parra és un home que no s arruga. Un antic legionari convertit en mercenari pel bé dels seus interessos. No pensava ficar-se en política fins que la política es fica amb ell. Ningú sap a qué está disposat un home fins que li toquen els nassos. I aquest home busca venjança.

Una novel·la russa | Emmanuel Carrère

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

SinopsiInvestigació sobre l’avi matern, que després d’una vida tràgica va desaparèixer la tardor de 1944 i molt probablement va ser executat per col·laborar amb els alemanys. És el secret de la meva mare, el fantasma que turmenta la nostra família. Per exorcitzar-lo, vaig seguir camins atzarosos que em van dur fins a una petita ciutat de províncies russa, on em vaig quedar força temps a l’aguait, esperant que passés alguna cosa. I aquesta cosa va passar: un crim salvatge.

El cercle fetiller: recull de contes de terror còsmic | il·lustració de coberta i interiors d’Adrià Colàs

L’Hospitalet: Edicionks SECC, 2022

SinopsiCercle Fetiller és un recull de deu relats d’autores i autors d’una narrativa grotesca i transgressora, de literatura de por còsmica, on trobareu horribles artefactes alienígenes, terrors insòlits provinents de l’espai profund, éssers provinents dels llocs més recòndits de les galàxies més llunyanes i, un material, el -kram-, que els atraurà, unirà i mantindrà a tots sota el jou del terror. Un recull de relats de terror còsmic, maligne, que us trasbalsarà, us impactarà i us traurà un -5 de seny per pàgina. Avisem, llegir-lo és un risc.

El lector fiel | Max Seeck

Madrid: Maeva, 2022

SinopsiJessica Niemi, inspectora del Departament d’Homicidis d’Hèlsinki, ha d’investigar un cas d’assassinat fora del que és comú. Sembla que la dona del famós escriptor Roger Koponen ha estat assassinada en un estrany ritual. A mesura que tenen lloc més assassinats, la inspectora està convençuda que persegueix un assassí en sèrie. Però les víctimes no són aleatòries, segueixen un patró inspirat en la trilogia més venuda de Roger. Es tracta d’un fan pertorbat o d’una venjança personal? Com ​​pot aturar un criminal que coneix cada detall de les novel·les fins i tot millor que el mateix autor?

El blau entre nosaltres | Ayesha Harruna Attah

València: Sembra Llibres, 2022

Sinopsi: Visió colpidora de l’esclavitud per mitjà de les experiències de la Hassana i la Husseina. Una història commovedora que flueix entre els esculls perillosos del tràfic d’esclaus, el racisme i el supremacisme per travessar l’enorme pont de mar blava que ens uneix.

Memorial | Bryan Washington

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

SinopsiBenson i Mike són una parella gai resident a Huston. Benson és afroamericà i treballa com a professor en una guarderia. Mike és d’origen japonès i és xef en un restaurant mexicà. La seva existència en comú comença a mostrar algunes esquerdes ia veure’s amenaçada per la monotonia. Aquesta monotonia la trencaran una sèrie d’esdeveniments no precisament feliços que sacsejaran la vida. La mare de Mike arriba de visita des d’Osaka en el precís moment en què ell rep la notícia que el seu pare –que també viu a Osaka, encara que separat de la mare des de fa molt– està malalt de càncer. Decideix anar a visitar-lo sense més dilació i deixa la seva mare amb Benson, convertits tots dos en estranys companys de pis.

On ets, món bonic | Sally Rooney

La Torre de Claramunt: Edicions del Periscopi, 2021

Sinopsi‘Alice se n’ha anat a viure a una mansió d’un poble on ningú sap qui és ni a què es dedica. Al cap de poc, coneixerà en Felix, un mosso de magatzem. Mentrestant, a Dublín, la seva amiga Eileen intenta arribar a final de mes mentre es recupera d’una ruptura amorosa flirtejant amb un vell conegut, en Simon. A través dels missatges que s’envien les amigues, comprendrem la importància que tenen les relacions afectives i sexuals per a una generació que se sent amenaçada per la precarietat i el desencís. I quan finalment es retrobin, les acompanyarem en la recerca de l’amor en aquest món bonic però incert.

Anorrear | Michel Houellebecq

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

Sinopsiany 2027. França es prepara per a unes eleccions presidencials. L’home fort darrera de la candidatura és el ministre d’Economia i Finances, Bruno Juge, per a qui treballa com a assessor Paul Raison, el protagonista de la novel·la, un home taciturn i descregut. De sobte, algú puja a internet uns vídeos amenaçadors amb uns enigmàtics símbols geomètrics. I la violència passa del món virtual al real: l’explosió d’un portacontenidors a la Corunya, un atemptat contra un banc d’esperma a Dinamarca i el sagnant atac a una embarcació de migrants a prop de les Pitiüses.

La guardiana de records de Kíiv| Erin Litteken

Barcelona: Navona, 2022

Sinopsi: El 1929, la Katya té setze anys, viu envoltada de la família i està enamorada del seu amic de la infància. Quan els activistes de Stalin comencen a arribar a Ucraïna defensant la grandesa de l’agricultura col·lectiva, són només uns pocs. Però aviat els veïns comencen a desaparèixer, i els que parlen no són vistos mai més. A partir d’aquest moment cada dia és un futur incert. A més, la resistència té un preu, i, durant el Holodomor, mentre la gana desesperada s’apodera del camp, la supervivència sembla més un somni que una possibilitat. Tanmateix, fins i tot en els moments més foscos, l’amor continua present. Setanta anys després, una jove vídua descobreix el diari de la seva àvia, que li revelarà els secrets llargament enterrats del passat turmentat de la seva família, alhora que li ensenyarà a fer les paus amb l’amor després d’haver perdut el seu marit.

Les paraules justes| Milena Busquets

Barcelona: Amsterdam, 2022

SinopsiLa protagonista d’aquest dietari és una escriptora amb una capacitat inesgotable de renovar la seva mirada sobre el món. Directa, apassionada, intel·ligent i una mica desastre, cerca les paraules justes per capturar una realitat complexa i canviant, sense renunciar a l’elegància i a l’honestedat de la concisió.

 

El sueño de Sooley | John Grisham

Barcelona: Plaza&Janés, 2022

SinopsiSamuel Sooleymon és un adolescent del Sudan del Sud amb un gran amor pel bàsquet, un salt prodigiós i la velocitat del llamp. Un torneig d’exhibició pels Estats Units es pot convertir en la seva gran oportunitat, però les seves condicions naturals necessiten feina i Sooley aviat s’adona que li queda un llarg camí per fer. Tot i això, ell compta amb alguna cosa que cap dels seus companys posseeix: una ferotge determinació per triomfar i així ajudar la seva família a escapar de la guerra que assola el seu país. I per això necessitarà fer el que cap altre jugador ha aconseguit: convertir-se en una llegenda en només dotze mesos.

La doble vida d’Okita Soji | Carles Batlle

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiBlanca, la jove cunyada del pretendent carlí a la corona d’Espanya, decideix aprendre esgrima per poder lluitar al costat del seu marit en la campanya de Catalunya. Són els anys de la tercera carlinada. Okita Sõji, l’últim bushide la guàrdia dels shõgun, al Japó, es refugia a prop de Perpinyà, a casa de l’oficial francès que el va salvar de la desfeta. Ell li farà de mestre. Tots dos, la princesa i el samurai, penetraran a les aspres terres de la Garrotxa per enfrontar-se als seus respectius destins.

El mag  | Colm Tóibín

Barcelona: Amsterdam, 2022

SinopsiAny 1933. Thomas Mann i la seva dona abandonen Alemanya anticipant l’horror del nazisme. Ell és l’escriptor més famós del seu temps, però quins secrets oculta la seva ànima turmentada? El Mag explica la història d’un home imperfecte i ambivalent. L’home que amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial va situar-se al costat fosc de la història. El pare de sis fills que va amagar la seva homosexualitat. L’escriptor reconegut amb el Premi Nobel que va desertar la pàtria que l’havia inspirat per a no tornar-hi mai.

Els possessius | Jenn Díaz

Barcelona: Amsterdam, 2022

SinopsiL’Agneta s’acaba de separar de l’Oliver i es troba sola al nou pis minúscul, atapeït de caixes. L’Emma, la germana petita, continua a casa l’àvia, on passa la seva malaltia lluny de la ciutat i aïllada de la família. En secret, rep visites esporàdiques dels seus amics, la Sylvia i el Mattias, que darrerament semblen estranyament distanciats l’un de l’altre. Ja fa temps que per als pares, l’Helga i el Samuel, la comoditat ha esdevingut desídia, però l’Helga es manté freda com el glaç, i el Samuel ha perdut l’interès per tot allò que no sigui la feina. Tots ell s’escriuen cartes, com un intent de retallar les distàncies afectives per mitjà de la lletra escrita i el sobre viatger

Anna Grimm: xarxes criminals | Montse Sanjuan

Lleida: Pagès editors, 2022

SinopsiLa Sara i l’Orland porten anys casats i busquen incentius per al seu matrimoni. Què pot passar quan una parella s’avorreix de la seua vida còmoda i sense problemes? Les xarxes aporten molts camins de distracció i un d’ells, tenir encontres íntims amb d’altres persones, és el que ells elegeixen per sortirse’n de la seua monotonia diària. Tot va bé, se senten satisfets fins que un dels seus contactes sexuals apareix assassinat al parc de La Mitjana de Lleida. L’Anna Grimm, sergent dels mossos d’esquadra de la ciutat, intentarà resoldre aquest nou cas mentre viu de prop un drama personal. Ombres i preocupacions que la trasbalsen i que poden posar en perill la seua recerca.

Les vencedores | Laetita Colombani

Barcelona: Salamandra, 2020

SinopsiAls quaranta anys, la Solène ho ha sacrificat tot per la seva carrera com a advocada: els seus somnis, els seus amics i els seus amors, fins que un dia s’ensorra i se sumeix en una profunda depressió. Per ajudar-la a recuperar-se, el metge li aconsella que faci tasques de voluntariat. Poc convençuda, la Solène troba per internet un anunci que desperta la seva curiositat i decideix interessar-s’hi. L’envien a una llar per a dones amb greu risc d’exclusió social, on té problemes per relacionar-se amb les residents, que d’entrada es mostren distants i esquives; però a poc a poc anirà guanyant-se la seva confiança i descobrirà fins a quin punt vol estar tan viva com elles.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments