Inici Actualitat Taradell farà un acte institucional i una marxa de torxes amb motiu...

Taradell farà un acte institucional i una marxa de torxes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2022

0
COMPARTIR

A banda del ja tradicional acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, aquest any a Taradell també es farà un acte reivindicatiu previ el dissabte 10 de setembre al vespre.

La principal novetat és que el dissabte a les 8 del vespre hi haurà portes obertes al Dipòsit de can Costa, on la gent hi podrà pujar en torns de dues persones. D’aquesta manera es podrà veure el municipi des d’un altre punt de vista, poc conegut.

A les 9 del vespre començarà l’acte reivindicatiu de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. Es desplegarà una estelada de grans dimensions des del dipòsti de Can Costa i, tot seguit, s’iniciarà una Marxa de Torxes que portarà els participants fins a la Plaça de les Eres. Allà, un cop arribada la marxa es farà la crema del Decret de Nova Planta (conjunt de lleis que van derogar les institucions catalanes després de la Guerra de Successió). L’acte es tancarà amb coca i ratafia per als assistents a la marxa.

Mentrestant, el diumenge 11 de setembre al matí tindrà lloc l’acte institucional, a l’estil dels que s’han organitzat en els darrers anys. Començarà a 2/4 de 12 i compatarà amb la participació de l’historiador Jordi Bilbeny i l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas. També hi haurà lectura de textos sobre el 1714, la lectura del manifest unitari consensuat per les organitzacions polítiques de Taradell i animació musical.

Cal destacar que durant el matí es podrà visitar i pujar al Campanar de Taradell i a la Torre de Don Carles en una nova jornada de portes obertes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments