Inici Actualitat La Guàrdia Civil fa detencions en una nau del polígon El Vivet...

La Guàrdia Civil fa detencions en una nau del polígon El Vivet suposadament relacionada amb el conreu i tràfic de marihuana

0
COMPARTIR
Imatge d'arxiu. Font: Europapress

La Guàrdia Civil ha trastocat la normalitat a primera hora del matí dels professionals que treballen al polígon El Vivet de Taradell. Segons algun testimoni, unes nou dotacions de la Guàrdia Civil s’han presentat al polígon per inspeccionar una nau en el marc d’una operació policial contra el conreu i tràfic de marihuana a Catalunya.

Aquí podeu veure unes imatges de primera hora del matí, que ens ha fet arribar un dels professionals que treballa en una nau propera a la intervinguda.

L’operatiu no només afecta a Taradell, sinó també a altres poblacions com Reus, Cambrils o Torre Serona (El Segrià). A primera hora del matí s’han fet diverses entrades en punts d’aquets municipis. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, de moment no se sap quantes plantes s’han trobat ni tampoc la quantitat de droga intervinguda. S’han fet 13 detencions, dues de les quals dues d’elles s’haurien fet en la nau de Taradell.

L’organització criminal, formada per individus d’origen albanès, operava a Tarragona, però tenia ramilficacions a la resta de demarcacions amb l’objectiu de distribuir les substàncies per tot Europa, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. La policia va detectar els primers indicis el mes de novembre passat, quan va identificar diferents possibles punts de cultiu. En el marc de la investigació, es van localitzar les plantacions, vigilades pels membres de l’organització. Aquestes es nodrien d’electricitat a través de connexions irregulars a la xarxa, amb un consum equivalent al de més de 400 habitatges, amb una defraudació de més de 330.000 euros.

En l’operació i el dispositiu policial a les diferents poblacions hi han intervingut quasi 300 agents i s’han fet una desena de registres en domicilis. La Guàrdia Civil ha arrestat 13 persones i ha desmantellat sis plantacions de marihuana. També ha intervingut 2.500 plantes, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic.

Els detinguts han passat a disposició judicial acusats de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. A més, s’investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.

En el moment de l’operació a Taradell només hi havia TVE de mitjans de comunicació, que han pogut accedir a l’interior de la nau, com es pot veure en el video següent tuitejat per la periodista que era a Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments