Inici Actualitat Rescaten diversos peixos de la riera de Mansa de Taradell a causa...

Rescaten diversos peixos de la riera de Mansa de Taradell a causa de la sequera

0
COMPARTIR
Truites rescatades al riu Querol

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de Forestal Catalana i del Cos d’Agents Rurals, ha fet aquest estiu fins a 12 rescats d’urgència per tal de preservar els peixos que habiten rius de totes les demarcacions de Catalunya. En total s’han rescatat més de 22.000 exemplars d peixos autòctons.

Un dels rius afectats ha estat la riera de Mansa a Taradell, on s’han trobat més d’una vinenta d’exemplars de barb de muntanya, que van ser alliberats al riu Ter, amb més cabal.

També s’han fet rescats de peixos a la riera de Masquintà a Osor (La Selva), el riu Francolí a Valls (Alt Camp), el riu Merdàs a Campdevànol (Ripollès), el riu Querol a Puigcerdà i Bolvir (Cerdanya), el riu Segre a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i el riu Siurana a Poboleda i Gratallops (Priorat). D’entre les espècies rescatades, la més abundant ha estat el barb de muntanya (Barbus meridionalis), amb 19.900 exemplars, la majoria dels quals al riu Merdàs, a Campdevànol.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments