Inici Actualitat Taradell recorda l’oci nocturn dels 70 i 80 a Can Grapas, Maricel,...

Taradell recorda l’oci nocturn dels 70 i 80 a Can Grapas, Maricel, La Gavina i El Tramun

0
COMPARTIR

Nit de nostàlgia per a molts taradellencs i taradellenques divendres. Als jardins del Centre cultural Costa i Font s’hi va projectar el documental ‘La nit a Taradell: de Can Grapas al Tramun passant pel Maricel i La Gavina, realitzat i elaborat pel Grup de Recerca Local de Taradell.

Es va omplir de gent per recordar aquells anys, a finals dels 60, 70 i 80, quan Taradell es va convertir en un tot un referent de la moguda nocturna a la comarca d’Osona i més enllà. Els responsables de Can Grapas, el Maricel, La Gavina i El Tramun, van retrobar-se per recordar com van néixer els projectes i com van finalitzar. Dalt de l’escenari, on es va projectar en pantalla gran el documental, hi van ser presents el popular ‘Richard’, en Gustau Benguerel, l’Agustí Escarré, en Joan Vilamitjana i en Joan Mundó ‘Tramun’.

El documental, amb el testimoni de diversos taradellencs, que van regentar i freqüentar els locals, recordava com van ser aquells anys, com van néixer els projectes, com eren els espais i com i perquè van tancar. Can Grapas va ser el primer local a obrir i va ser tot un referent pels que van venir a Taradell després. Va obrir el 1969 de la mà de Joan Mundó i Josep Llusà i estava situat al carrer Ramon Pou. Va ser un local que va atraure molts músics i gent amb inquietud, en els darrers anys del franquisme. Allà també hi anava gent vinguda de Barcelona o músics com Quimi Portet, Toti Soler, Pau Riba, el Gato Pérez o els Joglars. Va tancar el 1978 després de diversos incidents entre bandes i droga que van arribar-hi en els darrers anys.

El Maricel, al passeig Domènec Sert, va començar el 1974 quan al bar que existia des de 1931 s’hi va fer una reforma perquè una part fos discoteca. De la mà d’Agustí Escarré, es va convertir en un referent per la música que s’hi podia escoltar. Als anys 90, Martí Sala i Isidre Miralpeix, que van comprar el local van seguir-ho uns anys amb el Marisi.

La Gavina estava situada a la carretera de Balenyà. Va néixer als anys 80 de la mà de Pere Barceló i Joan Vilamitjana i va tancar el 1989, tot i que als anys 90 havia estat obert amb altres noms i propietaris. Per allà hi va passar el cineasta Xavier Cugat, en un local amb un ambient més tranquil.

El Tramun va ser un local situat just abans de les escales de baixada a la Font Gran. El seu nom era ‘La Bardissa’, però, al final, es coneixia més com El Tramun, ja que el regentava en Joan Mundó, conegut amb aquest nom. Va obrir el 1982 i va ser molt conegut perquè Josep Teixidor ‘Richard’ era un dels principals animadors de la nit. Diversos problemes de baralles, droga i un atropellament mortal el 1989, van acabar amb el local.

Després de la projeccció del documental, divendres es van punxar diverses cançons representatives dels quatre locals nocturns, que van marcar moltes generacions de Taradell.

Aquí podeu tornar a veure i visualitzar el documental:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments