Inici Actualitat Txell Alcubierre és la pubilla 2022 de Taradell i Marta Serrarols reivindica...

Txell Alcubierre és la pubilla 2022 de Taradell i Marta Serrarols reivindica l’esperit de poble en el pregó de Festa Major

0
COMPARTIR

A causa de l’amenaça de pluja, l’acte més institucional de la Festa Major de Taradell 2022 es va fer a la sala gran del Centre cultural Costa i Font. El pregó i la proclamació de la pubilla van obrir aquest dimecres els actes festius.

La metgessa i gerent del CAP El Remei i osonenca de l’any 2021 pel bisetmanari El 9 Nou, Marta Serrarols, va ser l’encarregada de pronunciar el pregó de Festa Major 2022. Serrarols, nascuda a Sabadell, va fer un repàs de la seva vinculació amb Taradell quan hi estiuejava de petita i hi va venir a residir a partir de 1998. En el seu discurs va reivindicar “tornar a l’essència de poble”, sobretot, després de la pandèmia perquè “només recuperant els valors d’abans podem minimitzar l’impacte, només compart ens ajuda a afrontar les dificultats”. També va expressar la necessitat de generar oportunitats per als més joves dient que “la riquesa d’un poble també rau en la capacitat de construir futur per a la gent jove, la generació més ben preparada i que té més dificultats d’accés a l’habitatge o de construir un futur sols”. Finalment, Serrarols va posar en valor el sistema de salut català i l’esforç que ha realitzat en els dos darrers anys de pandèmia, destacant que no tota la pressió s’ha de posar en el sector sanitari, sinó que un 80% de la salut d’una persona es basa en altres qüestions com l’alimentació, teixir una vida social, tenir inquietuds culturals, cuidar-se, fer exercici i un llarg etcètera.

L’acte que va començar amb el cant dels Segadors i una gran senyera, també va servir per conèixer el nom de la pubilla 2022. Txell Alcubierre, membre de l’Esbart dansaire Sant Genís i participant en la Festa d’en Toca-Sons, va ser proclamada pubilla, agafant el relleu de Núria Tuneu. Al llarg de l’acte diversos representants d’entitats del poble que organitzen actes durant la Festa Major van passar pel damunt de l’escenari per explicar-los.

Abans del brindis de Festa Major, que es va fer amb copa de cava per a tots els assistents, l’alcaldessa, Mercè Cabanas, en el seu discurs va brindar per una festa major “normal”, recordant els que l’han precedit per fer-la possible i va “brindar per seguir sent un poble acollidor de migrants i refugiats, perquè segueixi sent un poble autèntic”. També va posar èmfasi en el bon veïnatge i una “sana convivència”.

Al llarg de l’acte, l’Esbart dansaire Sant Genís, acompanyat amb l’actuació en directe de la Cobla Lluïsos, va posar en escena diversos balls.

Podeu veure més imatges de l’acte, clicant a la fotografia inferior.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments