Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell estudia accions per augumentar l’oferta d’habitatge públic i social

L’Ajuntament de Taradell estudia accions per augumentar l’oferta d’habitatge públic i social

0
COMPARTIR
Foto: Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Taradell ha presentat el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH), que planifica les actuacions locals en matèria d’habitatge pels pròxims tres anys i s’ha redactat amb el suport de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona. Les línies generals del document es van presentar en un acte a finals de juliol, encapçalat per la vicepresidenta segona Carmela Fortuny, l’alcaldessa Mercè Cabanas i el regidor d’Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, Joan Canó.

El document s’ha elaborat durant sis mesos amb els tècnics del consistori i vol donar eines per a la planificació i el disseny de les polítiques municipals d’habitatge, segons les prioritats marcades pel municipi. Entre les preocupacions inicials, destacaven el risc de pèrdua de població jove per les dificultats d’emancipar-se a la població, així com el progressiu envelliment de la població. També l’increment del risc d’exclusió d’una part de la ciutadania, amb dificultats creixents per pagar el lloguer. La tipologia d’habitatge predominant a Taradell, bàsicament cases unifamiliars, dificulten fer front a aquestes problemàtiques.

D’entre les propostes del PAMH, destaquen les encaminades a incrementar l’habitatge assequible i social. Es proposa optimitzar els recursos i el parc públic existent, així com possibilitar la promoció d’habitatges protegits en règim de lloguer sobre solars de titularitat municipal. El PAMH també programa actuacions destinades a gestionar, ampliar i millorar el patrimoni municipal (amb el patrimoni municipal de sòl i habitatge inventariat recentment) i incrementar i millorar el parc públic mitjançant l’adquisició d’habitatges, per a la qual es preveu una partida de 100.000 euros.

Finalment, el PAMH proposa actuacions per impulsar una política coordinada d’habitatge. A la comarca d’Osona ja hi ha un llarg bagatge de governança cooperativa en polítiques públiques amb diferents administracions implicades (Consell Comarcal, Oficina d’Habitatge de la Mancomunitat la Plana i ajuntaments). Aquesta cooperació es considera cabdal per tirar endavant alguns dels reptes compartits a la comarca, com la mobilització del parc vacant privat, fomentar l’ús adequat de l’habitatge, la rehabilitació del parc privat o abordar moviments residencials a escala supralocal.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments