Inici Actualitat Mesures per reduir l’ús d’aigua a Taradell a causa de la sequera

Mesures per reduir l’ús d’aigua a Taradell a causa de la sequera

0
COMPARTIR

L’alcadessa de Taradell, Mercè Cabanas, va publicar un ban aquest dimecres amb mesures en l’ús d’aigua a Taradell, a conseqüència de la sequera i de l’estat d’alerta que es va decretar dimarts a la comarca d’Osona. D’aquesta manera, es limita l’ús i el consum d’aigua en situacions específiques que afecten a tots els veïns de Taradell. Són les següents:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com privat, ha de fer-se només en l’horari de 20h a 8h.
  • El reg de jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada a setmana. Tanmateix, s’ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir total o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estàtic de l’aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d’ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
  • L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d’aigua per omplir piscines es limita a la següent situació: El re-omplert parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments