Inici Actualitat L’Envelat de la Plaça de les Eres 2022 serà més sostenible amb...

L’Envelat de la Plaça de les Eres 2022 serà més sostenible amb garlandes de tela i gots reutilitzables

0
COMPARTIR

L’edició 2022 de l’Envelat de la Plaça de les Eres no només suposarà el retorn de la iniciativa, després de dos anys sense organitzar-se, sinó que també serà més sostenible. De fet, si no hagués estat per la pandèmia ja s’haurien realitzat aquestes dues accions abans.

D’una banda, l’Envelat comptarà aquest any amb gots reutilitzables dissenyats exclusivament per a l’Envelat i amb un disseny que serà sorpresa fins al mateix dia i que esperem que agradi molt. D’aquesta manera, no es generaran tants residus. Els gots ja es compraran amb els tiquets anticipats, però es donaran el mateix dia quan es bescanviïn els tiquets. També se’n podran adquirir durant les consumicions de beguda que es facin durant l’Envelat al preu d’un euro (es retornarà si es torna el got). Això sí, les existències són limitades i estem segur que molts us el quedareu de record.

La idea dels gots reutilitzables ja es portava gestant i pensant en les darreres edicions. L’organització ho tenia present, sobretot tenint en compte que diferents persones que venien a l’Envelat també ens ho havien comentat. I aquest 2022 serà una realitat.

L’altra aportació per ser més sostenibles serà a través de les garlandes. En aquesta edició 2022, les garlandes decoratives seran de tela. La iniciativa ja es va començar durant l’estiu del 2020 en col·laboració amb el Puntal Jove de Taradell i aquests dies s’ha completat. Dins el programa ‘Fem-ho jove’ molts joves han realitzat aquest divendres un taller de confecció amb l’ajuda dels usuaris del centre de dia de la Fundació Vilademany. L’activitat intergeneracional ha servit per confeccionar les garlandes per a l’Envelat i intercanviar converses entre joves i gent gran. Totes les garlanes es penjaran durant l’Envelat substituint les habituals de plàstic que fèiem servir. Una col·laboració taradellenca a tres bandes que permetrà que el 100% de les garlandes siguin reutilitzables i sostenibles amb el medi ambient i 100% taradellenques perquè hauran estat confeccionades per grans i joves del poble.

Aquest proper dijous en la trobada de joves que han participat a camps de treball i casals d’estiu de tot Osona, que es farà a Taradell, ja es faran servir per decorar el bosc del Pujoló. Hi participaran uns 170 joves de 13 a 16 anys que faran una gimcana per tot el poble.

Esperem que les dues accions llueixin el proper 24 d’agost i us agradin. Properament, desvetllarem més incògnites i informarem de quan s’obre la venda anticipada de tiquets.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments