Inici Actualitat Taradell potencia les Jornades de patrimoni amb gran diversitat d’actes i centrades...

Taradell potencia les Jornades de patrimoni amb gran diversitat d’actes i centrades en els usos de l’aigua al món rural

0
COMPARTIR

Les Jornades de Patrimoni compliran el tercer any i aquest 2022 es potencien encara més amb molta major diversitat d’actes i activitats. El tema central serà els usos de l’aigua en el món rural, però també hi ha moltes altres activitats complementàries que s’allargaran de dimecres 20 de juliol a dissabte 23 de juliol.

I és que un dels actes paral·lels serà la presentació de la botifarra de Taradell, la ‘Botifarra gitana’ tal i com s’ha batejat. En un projecte que ha comptat amb la col·laboració de les carnisseries del municipi. Ja al 2021 es va presentar el Pa de les Eres, amb la voluntat de crear productes típics del poble i singulars. La presentació tindrà lloc el dissabte a les 8 del vespre a La Plaça de les Eres i es complementarà amb un sopar popular i l’actuació del cantautor Jaume Arnella.

Però anem per parts. El primer acte serà aquest dimecres a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb la presentació del llibre ‘L’aigua a pagès’ de Llorenç Ferrer. Dijous a 2/4 de 7 es començarà amb una festa del Barballó i la recollida d’aquesta planta tan típicament taradellenca, que acabarà amb un berenar als mateixos camps. La sortida es farà des del Bosc del Pujoló. Mentrestant, a les 8 del vespre al Centre cultural Costa i Font hi tindrà lloc la conferència ‘Els Molins de Taradell: una visió històrica i arqueològica’.

Segona novetat

El divendres a les 6 de la tarda a la Tomba hi haurà una segona novetat. Es presentarà el mural guanyador de la primera edició del Concurs d’Art Mural, que es va convocar per promoure les arts i acostar el món rural i el seu patrimoni a la ciutadania. En aquesta ocasió, el guanyador plasmarà l’obra guanyadora en aquest espai del carrer Sant Sebastià que obre el poble al seu entorn natural.

Des de la Tomba a 2/4 de 7 començarà una caminada per la Ruta de l’Aigua que arriba fins a Mont-rodon i la Mare de les Fonts, en un traçat que ha estat marcat i indicat per l’Ajuntament de Taradell. Cal inscriure’s a reserves@taradell.cat.

A 2/4 de 10 del vespre a La Plaça s’hi farà un sopar de tapes que anirà a càrrec de diversos restauradors de Taradell (els tiquets cal comprar-los a les oficines de l’Ajuntament o al Bar de Can Costa). Més tard, a les 10 començaran els Focs de Gala i balls tradicionals a càrrec del grup Els Nois del Rostoll.

Les Jornades Patrimoni compten amb la col·laboració i participació de moltes entitats del poble. El dissabte a partir de les 10 hi haurà mostra d’oficis al centre del municipi, també hi haurà mostra de fotografies antigues a La Plaça, s’obriran les portes del campanar i la Torre de Don Carles i hi haurà dibuixants pel poble per plasmar diversos racons en una trobada d’urban sketchers. A les 10 a la Plaça s’hi farà un taller de gegantons a càrrec de la Colla de Geganters de Taradell adreçat als més petits.

A la tarda, a 2/4 de 6, a la mateixa Plaça s’hi farà una demostració de batre i un taller de cereals per conèixer els diferents tipus, a càrrec dels Tonis de Taradell. Mentrestant, s’aniran explicant diferents passatges de la vida a pagès a través del llibre ‘1700 Viure en temps de guerra’ de Jordi Peñarroja. A la mateixa hora s’hi farà una demostració de destil·lació de la planta de barballó per convertir-la en essència, a càrrec del Parc de les Olors.

A 2/4 de 7 a la Font Gran s’hi faran danses i teatre en homenatge a les feines de pagès, on antigament hi havia els safarejos, a càrrec de l’Esbart dansaire Sant Genís. A 2/4 de 8 al mateix lloc l’Arxiu Fotogràfic de Taradell i el Grup de Recerca Local, presentaran les plaques divulgatives que expliquen com antigament s’utilitzava la Font Gran per part de la gent del poble. I a les 8 començaran les sardanes amb la Cobla Lluïsos.

Finalment, a les 9 del vespre començarà una cercavila amb balls de bastons per portar el públic de la Font Gran a la Plaça. A 1/4 de 10 es farà la presentació de la Botifarra Gitana a la Plaça de les Eres, on hi tindrà lloc el sopar de patrimoni. Els tiquets valen 8 euros i es poden comprar al bar de Can Costa i a les oficines de l’Ajuntament. A les 11 de la nit començarà el concert de Jaume Arnella.

Podeu consultar tots els actes, horaris i llocs a la nostra AGENDA D’ACTIVITATS.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments