Inici Actualitat Es renovarà un tram de canonada d’aigua al barri de Castellets després...

Es renovarà un tram de canonada d’aigua al barri de Castellets després de cinc avaries en els darrers dies

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua al municipi, han acordat renovar un tram de 350 metres de la canonada que aquesta setmana ha patit nombroses incidències als carrers Torrent d’en Sadurní i Seva, i que han afectat el barri de Castellets.

Des de dimarts fins aquest dijous s’han succeït cinc avaries que han afectat 230 abonats (més de 600 persones). Les avaries han estat molt properes entre elles, s’han produït en poc més de 300 metres i han afectat sobretot usuaris domèstics, tot i que també els del polígon industrial de Castellets. Es tracta d’una canonada de fibrociment de 10 centímetres de diàmetre interior de 45 anys, que ha arribat a la fi de la seva vida útil. 

Després d’aquests fets, l’Ajuntament i la companyia han decidit renovar aquest tram de la canonada. Aquest dijous al matí s’ha fet la valoració dels treballs i es procedirà a elaborar el projecte de substitució i instal·lació d’una canonada de polietilè DN125.

En paral·lel, els operaris d’Agbar han reparat la darrera avaria. A més, estan instal·lant dues aixetes per seccionar un tram de carrer, de manera que si es tornés a produir una incidència, la zona afectada seria molt menor. La previsió era que el servei quedi restablert cap a 2/4 de 2 del migdia.

Des de l’Ajuntament de Taradell s’ha posat a disposició dels afectats:

  • Les dutxes de l’EAS Taradell durant l’horari d’obertura de l’equipament.
  • Una cisterna ubicada a la plaça del Sol des d’on es podrà agafar aigua no sanitària per a usos com el reg, neteja, vàter…
  • Subministrament d’aigua potable en garrafes a la botiga del barri de Sant Miquel.

Tant l’Ajuntament com Agbar lamenten les molèsties ocasionades i agraeixen la comprensió davant d’aquests fets no prevists. Així mateix, recalquen que s’han posat tots els mitjans materials i humans necessaris perquè cada avaria es pogués reparar al més aviat possible. També destaquen la celeritat en el treball que s’està duent a terme per valorar la substitució de la part de la xarxa afectada.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments