Inici Actualitat Taradell rep amb força públic la Flama del Canigó per la revetlla...

Taradell rep amb força públic la Flama del Canigó per la revetlla de Sant Joan

0
COMPARTIR

El peu del dipòsit d’aigua del Centre cultural Costa i Font s’ha omplert de gent aquest dijous al vespre per donar la benvinguda als portadors de la Flama del Canigó, provinents del nord de Catalunya. L’acte ha estat molt concorregut i ha servit per celebrar la tradició de rebre la Flama i encendre la foguera de la revetlla de Sant Joan a l’escenari exterior dels jardins de can Costa.

Els portadors han arribat puntuals a les 7 de la tarda on ja els esperava un bon nombre de taradellencs i taradellenques i representants de l’Ajuntament de Taradell i de l’Agrupació Sardanista de Taradell. Carme Guiteras, presidenta de l’Agrupació, ha encetat els parlaments agraint la tasca de Joan Codony que cada any prepara la llenya de la foguera. Tot seguit, s’ha llegit el manifest d’enguany, recordant la tradició que pretén potenciar la unitat dels Països Catalans i que es va inciar un 23 de juny de 1966. L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, també ha dirigit unes paraules exposant la necessitat de protegir la llengua catalana i recordant que la tradició mostra el “desig d’un país que creu en el seu futur”.

Tot seguit, s’ha fet l’encesa de la foguera amb la flama procedent del cim del Canigó i els presents han pogut brindar amb coca i cava.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments