Inici Actualitat El premi Solstici de Taradell celebra el 20è aniversari amb la vista...

El premi Solstici de Taradell celebra el 20è aniversari amb la vista posada en la continuïtat

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha celebrat aquest dissabte el 20è aniversari del Premi literari Solstici. Dues dècades premiant literatura, que s’ha celebrat amb un acte de lliurament de premis de la 20a edició molt lluïda.

Durant les 20 edicions del Premi literari hi ha hagut uns 125 guanyadors i uns 2.700 participants, aproximadament. L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, ha destacat que el certamen “ha passat a l’edat adulta i tindrà llarga vida” i ha afegit que “la literatura ens pot canviar la vida i ens calen més que mai bons referents com n’hem tingut tals i com Joan Vilacís o JOsep Junyent”. L’escriptor Antoni Pladevall, en representació del jurat i l’organització, ha recordat iniciatives al poble a favor del català i la literatura i ha recordat que “parlem d’un premi consolidat que va nèixer l’any que es complia el centenari del naixement de Joan Vilacís el 2003”. També ha mostrat el “desig de poder doblar aquests 20 anys”.

Pel que fa als premis de la 20a edició, s’hi han presentat 154 treballs en les tres categories diferents que havien de girar entorn d’una temàtica comuna, la nit de Sant Joan. En l’apartat infantil Premi Jordi Capell, el seu fill Xavier Capell en representació de la família, ha destacat els impulsaros d’aquell premi de lectura en català que va néixer el 1974 fins al 1983 i ha recordat que Pilarín Bayés va ser qui va il·lustrar aquell guardó. Precisament, la ninotaire era present a l’acte de lliuraments dels premis i ha dissenyat el punt de llibre commemoratiu.

Mireia Terricabras, primer premi Jordi Capell en poesia.

El premi de poesia Jordi Capell ha estat per Mireia Terricabras Vilarrassa de Taradell per l’obra titulada ‘Nit de Sant Joan‘. Mentre que el premi en prosa ha estat per Jana Miralpeix Arimany de Taradell per l’obra ‘La màgia de Sant Joan‘. S’han endut un lot de llibres i un gravat del Premi Solstici.

Jana Miralpeix, primer premi Jordi Capell en prosa.

En la categoria B, de 13 a 17 anys, el premi de poesia ha estat per Sara El Khateb Khazari de Salt ‘Papallones en un desert‘, mentre que el premi en prosa ha estat per Alba Soley Martín de Montornés del Vallès per l’obra ‘La sensació‘. S’han endut un lector de llibres electrònic i un gravat del Premi Solstici.

Sara El Khateb, primer premi poesia en categoria juvenil.
Alba Soley, primer premi en prosa categoria juvenil.
Albert Carrasco, primer premi en poesia categoria adults.

Finalment, en la categoria d’adults els primer premi en poesia, dotat amb 600 euros, ha estat per Albert Carrasco de Tàrrega amb l’obra titulada ‘Veniu a desclavar-me estelles‘. Mentrestant, el primer premi en prosa, dotat amb 600 euros, ha estat per Jordi Salvans de Viladrau per l’obra ‘Fragilitat‘, mentre que el segon premi en prosa, dotat amb 300 euros, ha estat per Esther Ventura de Mollet del Vallès per l’obra titulada ‘Per gaudir de la vida‘.

Jordi Salvans, primer premi en prosa categoria adults.
Eshter Ventura, segon premi en prosa en la categoria adults.

L’acte ha comptat amb una actuació de l’osonenc Guillem Roma i un brindis d’aniversari amb 20 de xocolata i una petita degustació.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments