Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juny de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juny de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juny de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Ningú sap que soc aquí | Agnès Marquès

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiLa Clara i l’Àlex viuen un moment decisiu per a la seva relació i es posen a prova com a parella anant a un festival de música amb vells amics d’ell. Durant un dels concerts la Clara es perd i viu una sèrie d’experiències que la posen cara a cara amb els seus desitjos. Mentrestant, l’Àlex i els seus amics la busquen entre els milers d’assistents, cosa que els transporta al seu últim festival, vuit anys enrere, quan encara no tenien obligacions familiars ni professio­nals, i a tot el que va passar i que no havien estat capaços d’afrontar fins ara.

Mamut | Eva Baltasar

Barcelona: Club Editor, 2022

SinopsiLa protagonista de ‘Mamut’ és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari? Se’n va. Canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d’un mas aïllat. Hi ha un pastor, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’esvera. Comet coses que esquincen el pacte del nou mil·leni: aprèn a viure sense intermediaris.

Aioua | Roser Cabré-Verdiell

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2022

SinopsiLa Rut ha fugit. Viatja sola fins a Iowa i s’atura en un poblet anomenat Frankville. S’instal·la en un motel rònec on s’allotgen tota mena de dones solitàries, perdudes o trencades, amb les quals a poc a poc establirà vincles. Però la Rut no pot parlar, per això escriu a l’Hac, l’home que ha deixat enrere, i li intenta explicar els motius que l’han fet marxar. Tanmateix, no pot ser sincera amb ell, perquè porta la mentida a dins.

Cauterio | Lucía Lijtmaer

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

SinopsiÉs l’estiu del 2014. Una dona jove que acaba de ser abandonada per la seva parella fuig de Barcelona a Madrid amb un secret i la convicció que l?apocalipsi s?acosta. Quatre segles abans, una altra dona, Deborah Moody –que va passar a la història com «la dona més perillosa del món»–, es veu obligada a emigrar a les colònies d’Amèrica del Nord carregant alhora amb un altre secret, molt diferent. Què tenen en comú aquestes dues dones? Per què han decidit allunyar-se d’allò que coneixen i tornar a començar?

Molts i ningú: embastat de memòries i altres històries | Clara Ponsatí

Barcelona: La Campana, 2022

SinopsiAmb una evocació vivaç dels seus records familiars, l’autora converteix la narració del seu present, del seu passat i del de la seva família -començant pels besavis- en un autoretrat personal i col·lectiu, i ret un homenatge a la manera d’entendre, construir i viure aquest país de diverses generacions a través de la feina, la política, l’escola, la cultura i la llengua.

La història de la teva vida i altres contes | Ted Chiang

Girona: Mai Més, 2021

SinopsiTed Chiang barreja hàbilment l’emoció humana i el racionalisme científic en vuit històries notablement diverses, totes explicades en la seva prosa precisa i evocadora. Des d’una elevada torre babilònica que connecta una terra plana amb el firmament, fins a un món on les visites angelicals són una part meravellosa i terrorífica de la vida quotidiana; des d’una modificació neuronal que elimina l’atractiu de la bellesa física, fins a un llenguatge aliè que desafia la nostra percepció del temps i la realitat, les fantasies rigorosament imaginades de Chiang ens conviden a qüestionar la nostra comprensió de l’univers i del lloc que hi tenim

La química del odio | Carme Chaparro

Barcelona: Espasa, 2018

SinopsiPer a la inspectora en cap Ana Arén no hi ha treva: després que resolgués el cas que pràcticament va acabar amb ella, cal enfrontar-se a un repte endimoniat, l’assassinat d?una de les dones més famoses d’Espanya. Sempre qüestionada pel seu superior, al capdavant d’un equip que encara no hi confia i amb el focus mediàtic sobre la investigació, l’Anna es torna a veure davant d’un crim aparentment irresoluble en què el temps i el passat s’entesten a jugar-hi. contra.

Les lluminoses | Lauren Bekes

Girona: Mai Més, 2021

Sinopsi: Chicago, 1931. Harper Curtis, un home violent, arriba a una casa que amaga un secret: és la porta que el trasllada a altres moments en el temps per assetjar dones joves que li apareixen com “lluminoses”, envoltades d’una aura especial que les converteixen l’objecte preciós dels seus instints assassins. Chicago, 1992. La vida de Kirby Mazrachi s’ha trastocat després del brutal  intent d’assassinar-la. El seu únic aliat és en Dan, un reporter d’homicidis. A mesura que la Kirby avança en la investigació, les noies que no van aconseguir sobreviure. Les proves dels crims són impossibles, i la resposta sembla amagar-se en una casa abandonada al centre de la ciutat.

Ritus de l’edat adulta | Octavia E. Butler

Girona Mai Més, 2021

Sinopsi: La història de Ritus de l’edat adulta té lloc quan ja han passat molts anys dels fets narrats a Alba. Akin, el fill de Lilith Iyapo, és segrestat poc després de néixer, però aquest cop els captors són ben humans. Ell no ho és, o no del tot. Malgrat tenir un aspecte força normal, en realitat Akin és el primer nadó mascle nascut de la barreja dels gens humans i oankali.  En el segon volum de la Saga Xenogènesi coneixerem la lluita d’Akin per sobreviure i superar la por, la sospita i l’odi dels éssers humans que han preferit aïllar-se del mestissatge que ell representa.

El temple dels pobres  | Alfred Bosch

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiEl Jaume i la Lola són fills de treballadors de la Sagrada Família. Quan s’inauguren les escoles dins del recinte, formen part de la primera fornada de nens que és educada en aquella institució de pedagogia moderna, sempre a l’ombra del temple i amb el privilegi de conviure amb el gran Gaudí. Els nens van creixent i viuen amors, amistats i enemistats que s’aniran solapant amb la construcció del temple i amb l’evolució històrica del país i de les seves conseqüències en les vides de les persones.

El castillo de Barbazul | Javier Cercas

Barcelona: Tusquets, 2022

SinopsiAnys després del que va passar a Independència, Melcior Marín ja no és policia: treballa com a bibliotecari i viu amb la seva filla Cosette, convertida en una adolescent. Un dia, Cosette descobreix que el seu pare li ha amagat com va morir la seva mare, i aquest fet la confon i la revolta. Poc després surt de vacances a Mallorca, però no torna; tampoc no contesta els missatges ni les trucades de Melcior, que, convençut que alguna cosa dolenta ha passat, decideix plantar-se a l’illa a la recerca d’ella.

La nit eterna | Ragnar Jónasson

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiHan passat molts anys des de l’última vegada que l’Ásta va posar els peus a Kálfshamarsnes, una petita llengua de terra a la península de Skagi, al nord d’Islàndia. L’Ásta va passar part de la seva infantesa en aquest lloc apartat que ara retroba i també amb les persones que ara l’acullen, que eren allà quan es va veure obligada a marxar. Tres dies abans de Nadal, troben el cos de l’Ásta al peu del penya-segat. Ha estat un accident? S’ha suïcidat? O algú l’ha empès? L’Ari Tór és qui porta la investigació en aquella remota regió que domina la badia de Kálfshamarsvík

No soy un monstruo | Carme Chaparro

Barcelona: Espasa, cop. 2017

SinopsiEn un centre comercial, enmig de l’enrenou d’una tarda de compres, un depredador aguaita, triant la presa que està a punt de prendre. Aquestes poques línies, aquests minuts d’espera, seran els darrers instants de pau per als protagonistes.

Crims: llum a la foscor | Carles Porta

Barcelona: La Campana, 2022

SinopsiDeu històries reals, deu crims estremidors triats pel seu impacte social, pel perfil dels acusats, per la complexitat de la investigació o per la sorprenent resolució del cas. Són històries que furguen en la part fosca de la nostra societat i ens descobreixen una part de nosaltres i del món que ens envolta que no podem ignorar; unes històries que Carles Porta il·lumina per revelar-ne tots els angles, per tal que puguem extraure’n les nostres conclusions més enllà de les investigacions i les sentències.

Crims: tot el que llgireu és real | Carles Porta

Barcelona: La Campana, 2022

Sinopsiset històries fosques narrades des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que coneix personalment el criminal i li sent la veu. De Sant Pere Pescador a Bangkok, de la vídua negra al camioner assassí, els relats inquietants reunits en aquest llibre permeten descobrir els rostres veritables dels seus protagonistes més enllà de la crònica negra.

Las formas del querer | Inés Martín Rodrigo

Barcelona: Ediciones Destino, 2022

SinopsiQuan la vida s’atura de cop, és el moment de fer memòria. És això el que sent Noray davant de la inesperada mort dels seus avis Carmen i Tomás. Després del seu funeral, incapaç d’afrontar l’absència dels qui li van ensenyar les moltes maneres que té el voler, es tanca a la casa familiar del poble, on va créixer i va ser feliç.

Agafeu-me a mi | Lolita Bosch

Barcelona: Ediciones 62, 2022

SinopsiAvui, a Mèxic, han desaparegut 23 persones. Una d’elles és en Roy Rivera. Una matinada de gener, uns homes vestits amb uniforme de policia se’l van endur de casa, on dormia amb la mare i el germà. “Quin dels dos és el gran?”, van preguntar. La mare va suplicar que se l’enduguessin a ella, que no fessin mal als seus fills, que encara eren joves, que tenien esperança, amics, amors, una vida per viure. Però en Roy els va dir: “Agafeu-me a mi. Jo soc el germà gran”.

Qui va matar l’Helena Jubany? | Yago García Zamora

Barcelona: Ara Llibres, 2022

SinopsiL’1 de desembre del 2001, Helena Jubany va aparèixer morta en un pati de Sabadell. L’havien llençat al buit des d’una terrassa, despullada, cremada i amb una quantitat ingent de benzodiazepines a l’organisme. Setmanes abans havia rebut dos escrits anònims acompanyats de begudes adulterades amb la mateixa substància. A la recta final de la investigació judicial, el periodista Yago García, un dels màxims experts en el cas, aporta documentació inèdita i noves claus d’interpretació sobre un crim i una instrucció que han consternat l’opinió pública. Carla Vall, criminòloga experta en violències de gènere, hi posa totes les paraules que ningú no ha emprat al llarg de 20 anys.

El libro negro de las horas | Eva García Sáenz de Urturi

Barcelona: Planeta, 2022

SinopsiAlgú que fa quaranta anys que és mort no pot ser segrestat i, per descomptat, no pot sagnar. Vitòria, 2022. L’exinspector Kraken rep una trucada anònima que canviarà allò que creu saber del seu passat familiar.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments