Inici Actualitat Crítica literària: ‘Els ulls del llop’ de Care Santos

Crítica literària: ‘Els ulls del llop’ de Care Santos

0
COMPARTIR

Títol: Estiu de llops

Autor: Care Santos (Mataró, 1970)

Editorial: Fanbooks

Any: 2021

Pàgines: 208

Llengua: català

Preu: 12,95 €

Sinopsi: Tornes d’una festa. És de nit. Sents un cotxe que circula molt a poc a poc, t’assetja. La mare et truca al mòbil. Serà l’última vegada que sabrà de tu. Els teus veïns, els teus amics i la teva família inicien la recerca desesperada i anguniosa que posarà a cadascú en contacte amb les seves pròpies pors, esperances i contradiccions.

Crítica literària (Núria Martínez): Care Santos ens porta una novel·la juvenil amb una temàtica força dura. Una noia, la Laura, és atacada i segrestada una nit quan torna de festa. El motiu del segrest no és altra que rodar un snuff movie o assassinat en directe. Aquest és en molt poques paraules la trama general de la novel·la.

Dividida en tres parts força diferenciades. A la primera ‘Aguait’ reviurem el moment de la desaparició de la Laura des del punt de vista de diferents personatges: veurem que feien cada un d’ells en aquell instant i que varen veure o sentir que pogués ser indicatiu del que estava succeint.

La segona part ‘Rastreig’ centrat en la recerca de la noia, de les persones que intervenen i en esbrinar que porta a cada una d’elles a formar part d’una de les partides de cerca.

I la tercera ‘Atac’ plantejada com un compte enrere ens narra els últims instants abans del desenllaç

Care Santos , a la primera i tercera part del llibre, utilitza la segona persona del singular, fent que el lector s’involucri encara més en la trama i senti que és un personatge més.

És una novel·la dura, on les escenes de violència són prou explícites, on l’intent de violació no passa desapercebut ni se suavitza i on el dolor, la por i el terror que senten els diferents personatges, especialment la Laura i la seva mare, la Blanca, queda força palès.

L’autora fa èmfasi en les conseqüències que poden tenir certs actes i en la importància de saber triar bé als nostres amics i companys. Mostrar el patiment dels pares de noies de la mateixa edat de la protagonista i el dilema que se’ls presenta davant del que ha succeït: reduir llibertats o confiar en elles. Però també mostra la por i les reticències de les mateixes noies que saben que el que ha succeït a la seva companya no és, desgraciadament, un fet aïllat.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments