Inici Actualitat La 1a edició del festival Taradell Negre porta a Taradell el bo...

La 1a edició del festival Taradell Negre porta a Taradell el bo i millor de la novel·la negra en català

0
COMPARTIR

Taradell va submergir-se entre pàgines de novel·la negra, policíaca i d’intriga aquest dissabte en la primera edició del festival Taradell Negre. Durant tot el dissabte van desfilar pel Centre cultural Costa i Font gran part dels millors escriptors i escriptores de novel·la negra en català.

El Festival Taradell Negre va programa diverses xerrades per debatre sobre l’interès de la novel·la negra entre els lectors catalans, tant grans com joves. Tot i que en la primera edició, hi va haver una afluència moderada de públic, sí que hi van participar molts dels noms més prolífics de la literatura negra escrita en català. Al matí es va parlar de l’interès dels joves per la novel·la negra amb la presència de d’Empar FernándezXavier GualArturo Padilla Ramona Solé autora. També hi va haver la participació dels escriptors Salvador BalcellsSílvia MayansJordi Santasugsana i Marc Quintana, premiats en els darrers mesos. També hi va haver una taula rodona amb la participació deMontse SanjuanMaria SardansEsther Vila sobre novel·la policíaca.

Després d’un dinarr, a la tarda es va començar amb una taula rodona amb noms com Andreu Martín, Joan Miquel CapellTura SolerSebastià BennasarRosa Ribas. Més tard, Anna Maria Villalonga i Susana Hernández van parlar d’antologies negres, abans que hi hagués una nova taula rodona amb la participació de Marc MorenoMargarida Aritzeta i Cesc Cornet. La tarda es va tancar amb una taula rodona sobre novel·les basades en bandolers on hi van prendre part Margarida AritzetaLlorenç SerrallongaMartí Gironell i Rafel Vallbona amb la moderació d’Antoni Pladevall. El Festival es va tancar amb una darrera xerrada on hi va participar Laia VilasecaJordi CampoyBiel Cussó i Gemma Romeu.

Cal destacar que el dia abans es va encetar el Festival amb activitats paral·leles. Es va organitzar un interessant slam literari amb participació d’alumnes de l’INS Taradell, que va guanyar Dídac Herrero i que el públic va poder seguir en directe mentre creaven literatura de forma improvisada. També es va lliurar el primer al millor aparador relacionat amb el gènere negre, que va guanyar el Forn Riera. I el guardó a la millor fotografia del concurs d’instagram #Taradellnegre22, que es va endur Roser Fontseca.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments