Inici Actualitat Taradell estrena un servei de vehicle elèctric que es pot llogar per...

Taradell estrena un servei de vehicle elèctric que es pot llogar per hores i dies

0
COMPARTIR

Taradell fa un pas més per potenciar la sostenibilitat. Aquest divendres a la tarda l’Ajuntament de Taradell va presentar al Centre cultural Costa i Font un nou servei de vehicle compartit (l’anomenat carsharing), que es pot llogar en funció de les necessitats de l’usuari.

Es tracta d’un servei que permet llogar un cotxe elèctric per hores o per dies a través d’una aplicació mòbil o una pàgina web. En el cas de Taradell, hi haurà disponible un vehicle que gestiona la Cooperativa Som Mobilitat. A través de l’app o la pàgina web es podrà veure si el vehicle està disponible i reservar-lo. També es gestiona el sistema d’obertura i tancament a través de l’app.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Taradell, Joan Canó, va explicar que la iniciativa s’integra en el pla de transició energètica i que és una mesura per potenciar una mobilitat més sostenible:

Creiem que és un servei molt interessant per la ciutadnaia de Taradell perquè no només promou la mobilitat més sostenible sino també el cotxe compartit.<span class="su-quote-cite"><strong>Joan Canó</strong>, regidor de Sostenbilitat de l'Ajuntament de Taradell</span>

Canó va explicar que per cada vehicle compartit es calcula que es retiren de la via pública entre 10 i 12 vehicles privats. També va explicar que durant dos anys l’Ajuntament de Taradell s’ha compromès a reservar el vehicle unes determinades hores per a necessitats dels treballadors municipals per tal de fer viable el servei i que es consolidi, ja que és un servei que fins ara està implantat en municipis més grans. “Després de dos anys tant de bo sigui per a la ciutadania i hi hagi més vehicles. S’ha de veure com evoluciona el servei en dos anys”, va explicar.

A Osona, només Vic, Torelló i Prats de Lluçanès tenen aquest servei i Taradell es converteix en el quart municipi de la comarca.

Com funciona el servei?

El servei permetrà fer reserves del vehicle amb una antelació màxima de 3 mesos i fins al mateix moment, si està disponible. Per accedir-hi cal donar-se d’alta a la cooperativa (una única entrada de 10 euros) i registrar-se al servei de lloguer. Llavors es pot descarregar l’app )en aquest ENLLAÇ) i reservar el vehicle. Alfredo Cano, de la cooperativa Som Mobilitat, va explicar que hi ha una tarifa de benvinguda els primers 3 mesos que val quatre euros l’hora amb mínim una hora reservada i a partir d’aquí calcula el cost per minuts.

De fet, el servei ofereix diferents tarifes en funció de les necessitats. Hi ha una tarifa d’ús flexible (reserva per hores i quan només necessites el vehicle un dia puntual), una de llarga durada (reserva per a 5 dies o més seguits) i una per a reserves fixes cada setmana els mateixos dies o hores. L’edat mínima per poder reservar el servei és de 22 anys i amb un mínim de dos anys de carnet. A  partir dels 25 anys no hi ha cap restricció. El servei deixa un marge d’una hora entre reserva i reserva perquè el vehicle tingui temps de recarregar-se, tot i que la Cooperativa vetlla per si hi ha qualsevol incidència, imprevist o si el vehicle no té la càrrega suficient. En el cas de Taradell, es recarrega gratuïtament en el punt de càrrega que fa unes setmanes l’Ajuntament de Taradell va habilitar a l’Espai 1 d’Octubre, lloc on s’agafa i es deixa el vehicle llogat. En el cas de Taradell es pot reservar un Renault ZOE elèctric de 41kWh i es pot saber com funciona a través d’aquest ENLLAÇ.

Alfredo Cano va explicar que l’objectiu de Som Mobilitat és “mirar d’acostar solucions per accelerar la transició cap a una mobilitat sostenible” i va apuntar que una de les claus és apostar més per al transport públic.

Paral·lelament a la presentació del servei, es va presentar l’exposició ‘Actuem amb energia’ que mostra com, a partir d’un recurs que es troba a la natura, podem acabar encenent un llum; els avantatges i els inconvenients derivats d’aquest procés; els efectes del nostre consum; què és el canvi climàtic i quines conseqüències té; com es pot veure influenciat per l’estalvi i l’ús eficient de l’energia en el nostre dia a dia, i com les administracions locals, nacionals i internacionals hi tenen un paper important.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments