Inici Actualitat La Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS) dona el tret de sortida amb una...

La Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS) dona el tret de sortida amb una presentació concorreguda

0
COMPARTIR

La sala del mig del Centre cultural Costa i Font es va omplir aquest dijous al vespre per assistir a la presentació de la Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS). La posada en marxa de la iniciativa va generar molt d’interés, en una xerrada que va servir per exposar els efectes del canvi climàtic i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i, sobretot, els objectius i funcionament de la nova cooperativa.

Jordi Espinàs, secretari del Consell Rector de TARSOS, va fer una exposició introductòria per situar al públic sobre els riscos del canvi climàtic, l’emissió de gasos contaminants i la modificació que ha generat la petjada humana sobretot des de 1979.

La Cooperativa pretén treballar a favor de la transició energètica i fer un municipi 100% sostenible, ja sigui a través d’iniciatives que fomentin el consum compartit d’energia renovable, promovent el comerç resonsable i de proximitat, fomentant l’agricultura ecològica o difonent informació i formació entre la població.

S’estructura en tres seccions específiques. La primera ‘Energia i mobilitat’ pretén promoure l’estalvi i substituir progressivament l’energia elèctrica, tèrmica i de mobilitat per energia verda. La segona ‘Agricultura, consum i economia’ vol fomentar horts comunitaris i facilitar venda d’excedents agrícoles de Taradell, promoure el consum responsable d’aigua, béns i serveis, millorar el reciclatge i estudiar projectes com una moneda local, banca ètica o la inversió en entitats cooperatives. La tercera ‘Educació i informació’ pretén formar i informar pedagògicament a la població i escolars.

TARSOS es basa en un model cooperatiu sense ànim de lucre i es va constituir formalment a inicis d’any amb 15 socis fundadors. Tot i això, busca incorporar nous socis i persones que vulguin col·laborar en la iniciativa. Qui vulgui fer-se soci de la Cooperativa, ho pot fer a través d’aquest ENLLAÇ.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments