Inici Actualitat El 8 i 9 d’abril Taradell se centrarà en la novel·la negra...

El 8 i 9 d’abril Taradell se centrarà en la novel·la negra en la 1a edició del Taradell Negre

0
COMPARTIR
Foto: Biblioteca de Taradell

Taradell organitzarà el proper 8 i 9 d’abril la primera edició del Festival de novel·la negra, Taradell Negre. Amb l’organització de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, serà una tarda de divendres i tot un dissabte plena de xerrades, tertúlies, presentació i venda de llibres centrat tot plegat en el gènere de la novel·la negra i amb molta presència d’escriptors i escriptores catalans d’aquest gènere.

En la presentació d’aquest dimecres al migdia la regidora de Cultura, Míriam Martínez, ha destacat que “amb el Taradell Negre es posa a Taradell dins del circuit d’aquest gènere”, en un moment on hi ha molta popularitat d’aquesta narrativa. La directora de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó, ha explicat que “ens vam adonar que era un gènere que cada vegada es llegia més i a partir d’aquí vam pensar que podríem realitzar diferents activitats al voltant seu”. D’aquí va néixer el Club de Lectura Negra que es fa cada mes a la Biblioteca i també aquest festival que “vol donar visibilitat als autors catalans d’aquest gènere perquè moltes vegades queden més al marge”.

La comissària del Festival, Núria Martínez, ha explicat que “hem intentat que hi hagués novel·la negra per a tots els gustos” i ha assenyalat que es comptarà amb “autors reconeguts que han estat premiats”.

L’acte estrella serà el dissabte a la tarda (19:15h) amb una tertúlia titulada ‘Terra de bandolers’, moderada per Antoni Pladevall i Arumí i amb la presència de Margarida Aritzeta autora d”El Bandoler’, Llorenç Serrallonga autor de ‘Serrallonga, l’últim bandoler’, Martí Gironell autor de ‘La venjança del bandoler’ i Rafel Vallbona autor de ‘Serrallonga’. Els actes del dissabte es faran a la sala gran del Centre cultural Costa i Font.

Taradell Negre començar el divendres amb actes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Després de la inauguració del Festival, es lliuraran els premis dels relats negres realitzats pels alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell en un concurs sobre improvisació d’escriptura anomenat ‘Slam literari’ que viurà la final en directe amb quatre finalistes. També s’entregran els premis al millor concurs d’aparadors relacionat amb el gènere negre i a la millor fotografia del concurs d’instagram #Taradellnegre22 (aquí podeu llegir les bases) que s’hagi penjat entre el 19 de març i el 6 d’abril.

Dissabte farcit de llibres

El dissabte serà el dia central ple d’activitats tant al matí com a la tarda. A banda de la taula rodona sobre bandolers, al matí (10:30h) hi haurà una primera taula rodona sobre joves i novel·la negra. Moderada per la traductora de novel·la negra Irene Solanich, hi participarà Empar Fernández autora de ‘Som uns pringats’, Xavier Gual autor de ‘Atrapats’, Arturo Padilla autor de ‘La casa del cementiri de cotxes’ i Ramona Solé autora de ‘Quan la boira ens cobreix‘.

Tot seguit (11:30h), hi haurà una tertúlia titulada ‘Parlem de premis’, moderada per l’escriptori i guionista Aniol Florensa. Hi prendran part Salvador Balcells autor de ‘Quan la mort truca a la porta’, Sílvia Mayans autora de ‘La drecera de Caïm’, Jordi Santasugsana autor de ‘Porcs’, i Marc Quintana autor de ‘Els culpables’.

Abans de dinar (12:30h) es tancarà el matí amb la taula rodona ‘Policies i amigues tafaneres’ moderada per la directora del Festival, Núria Martínez. Hi participaran Montse Sanjuan autora de ‘Anna Grimm. Xarxes criminals’, Maria Sardans autora de ‘Lluna vella’ i Esther Vila autora de ‘La casa de les hores comptades.

Al migdia tindrà lloc un dinar a l’Hotel Rosa, on hi pot participar qui vulgui. Únicament cal reservar plaça al mail taradellnegre@gmail.com. El preu del dinar és de 20 euros.

Després d’agafar forces, la tarda començarà a les 16:30h amb una taula rodona titulada ‘Quan la realitat supera la ficció’ que comptarà amb els escriptors més coneguts. Estarà moderada pel periodista Jordi Cervera amb la participació d’Andreu Martín i Joan Miquel Capell autors de ‘Policies’, Tura Soler autora de ‘El pantà maleït’, Sebastià Bennasar autor de ‘El somriure dels guepards’, i Rosa Ribas autora de ‘Els bons fills‘.

A les 17:30h començarà una xerrada sobre antologies negres a càrrec de les escriptores Anna Maria Villalonga i Susana Hernández, i tot seguit (18:15h) una taula rodona titulada ‘Històries més fosques que el carbó’ moderada per Núria Martínez i amb Marc Moreno ‘Després de la vergonya’, Margarida Aritzeta autora de ‘Encara hi ha flors’ i Cesc Cornet autor de ‘#Finsaquí’. Després es farà la taula rodona de bandolers i el Festival es tancarà a les 20:15h amb ‘Més enllà de les fronteres’, una taula rodona on hi prendran part Laia Vilaseca ‘Quan la neu es fon’, Jordi Campoy autor de ‘La cantant de Fado‘, Biel Cussó autor de ‘Camí de cendres’ i Gemma Romeu autora de ‘Silenci al fiord’.

Durant tot el dissabte també hi haurà venda de llibres. ‘Taradell negre’ està organitzat per la Biblioteca de Taradell i compta amb suport de l’Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments