Inici Actualitat Taradell ja disposa dels primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Taradell ja disposa dels primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics

0
COMPARTIR

Aquest divendres comencen a funcionar els dos primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Taradell. Estan ubicats en un extrem de l’Espai 1 d’Octubre.

Fa dies que l’Ajuntament de Taradell els havia estava instal·lat en aquest punt, però la seva posada en marxa s’ha allargat, ja que faltava que l’empresa distribuïdora d’energia hi connectés el servei d’electricitat. Es tracta d’un punt de recàrrega ràpida per a dos vehicles i un altre de semiràpida per a dos cotxes elèctrics més.

Concretament, l’estació de recàrrega ràpida té capacitat per a carregar un vehicle en corrent continu amb les tomes CHAdeMO o Combo 2 CCS, i de forma simultània un vehicle en corrent altern amb el connector tipus 2 (estàndard europeu). L’estació de recàrrega semiràpida té capacitat per carregar dos vehicles simultàniament en corrent altern amb el connector tipus 2. Els dos equips disposen de connexió a internet i permeten que es pugui iniciar i fer seguiment de la càrrega mitjançant l’aplicació EVCharge. A més, també es pot iniciar la càrrega amb les targetes o clauers RFID que estiguin registrats per qualsevol ajuntament o organització pertanyent a l’aliança dels municipis de l’ICAEN.

Els carregadors es poden fer servir de forma gratuïta per part dels usuaris, ja que és l’Ajuntament de Taradell qui es fa càrrec d’aquesta despesa. L’Ajuntament de Taradell té previst desplegar altres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diferents zones del municipi. Aquestes actuacions formen part del Pla de Transició Energètica de Taradell, i han de contribuir a reduir més d’un 55% les emissions de gasos d’efecte hivernacle del municipi per a l’any 2030.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments