Inici Actualitat Ja estan obertes les inscripcions per a les comparses i carrosses que...

Ja estan obertes les inscripcions per a les comparses i carrosses que vulguin participar al Carnaval de Taradell 2022

0
COMPARTIR

El 2 d’abril tindrà lloc el Carnaval de Taradell 2022, després d’un any sense. Les inscripcions per participar-hi amb una carrossa o una comparsa ja estan obertes i es poden fer fins al 30 de març a través de la pàgina web de Ràdio Taradell (www.radio.taradell.cat), que és l’entitat organitzadora, juntament amb l’Ajuntament de Taradell. Cal recordar que el Carnaval es va ajornar un mes per la situació de la pandèmia i per tal que tota la festa es pugui fer a l’aire lliure. 

Canvis en el Carnaval

L’edició 2022 del Carnaval incorporarà canvis significatius, tant la concentració de carrosses i comparses com en el final de la rua. Els dos espais seran a la zona de l’Espai 1 d’Octubre, precisament on es farà el final de festa. Aquest canvi d’escenaris ha obligat a modificar el recorregut, però se seguirà passant per carrers principals com el passeig de Sant Genís, la carretera de Balenyà o el passeig Domènec Sert. La carrossa de Ràdio Taradell, amb el Rei Carnestoltes, és la que obrirà la cercavila de la disbauxa. 

Hi seguirà havent premis per a les millors carrosses i comparses. En carrosses, el primer premi estarà dotat amb 400 euros; el segon, amb 300, i el tercer, amb 100. També es distingirà amb 100 euros la millor comparsa. El jurat estarà presidit pel pregoner o pregonera de la festa, que s’anunciarà els propers dies.

Final de festa

A l’Espai 1 d’Octubre, just després de l’entrega de premis, pels volts de les 10 de la nit, començarà el concert del grup de versions Banda NeonTot seguit, la festa seguirà amb Animal Dj, una proposta artística en forma de discjockey.

Com sempre, l’organització del Carnaval vetllarà per la seguretat. Tant la rua com la festa popular es reforçaran amb personal de vigilància. A més, les properes setmanes, es promouran les campanyes A cegues no mola i Diverteix-te sense passar-te per fomentar una festa sense riscos i per potenciar conductes responsables.

Carnaval infantil el 3 d’abril

El Carnaval Infantil, que aquest any es farà el mateix cap de setmana que la rua de carrosses i comparses, repeteix el patró de fa dos anys. Els més petits tindran la seva pròpia rua pels carrers del poble el diumenge 3 d’abril a la tarda. La concentració de disfresses serà a La Plaça a 2/4 de 5 i, a partir d’aquí, hi haurà el pregó de la Reietona Carnestoltes i una cercavila que portarà els nens i nenes fins a Can Costa. 

El Carnaval Infantil continuarà amb un berenar popular per a tots els nens i nenes i la festa es tancarà amb el concert de Landry.

Carnaval esportiu

També cal destacar que el divendres dia 1 d’abril a la tarda, l’Ajuntament de Taradell i El Puntal han organitzat un Carnaval Esportiu a l’exterior del pavelló. Una activitat dirigida a joves majors de 12 anys que, en equips mixtos de quatre persones, hauran de participar en un circuit en què jugaran a futbol, a tenis taula i a voleibol. Es poden apuntar fins al 30 de març a través del telèfon 600 34 71 65 o de l’usuari d’Instagram @puntaljove. 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments