Inici Actualitat Taradell homenatjarà aquest dissabte les dones que van treballar a les fàbriques...

Taradell homenatjarà aquest dissabte les dones que van treballar a les fàbriques tèxtils del poble

0
COMPARTIR

Aquest dissabte 5 de març al Centre cultural Costa i Font es farà un acte de reconeixement i homenatge a les dones treballadores del tèxtil de Taradell. L’acte, emmarcat en la commemoració del Dia internacional de les dones, tindrà lloc a les 11 del matí, i estarà organitzat per l’Ajuntament de Taradell i Som Dones.

Prèviament, a 2/4 de 11 es faran sonar les sirenes de can Costa recordant l’entrada a treballar a la fàbrica. Ja a les 11 es farà una xerrada a càrrec de la historiadora i autora del llibre ‘El silenci dels telers’, Assumpta Montellà. I tot seguit, s’inaugurarà l’exposició ‘Xinxes, puces i fabricantes. Les treballadores del tèxtil al Ter’, que es podrà visitar fins el 24 de març. Aquesta exposició vol reivindicar la memòria de milers de dones que van contribuir al desenvolupament industrial del país.

A Taradell hi va haver durant el segle XX diverses fàbriques de tèxtil que van donar feina a moltes dones, no només del municipi, sinó també de pobles del voltant. Hi havia la fàbrica del Tint, la de Ca l’Iglesias, la del Vapor (també coneguda com a Serra Balet), la de can Costa (coneguda com can Puigmartí) i la de ca l’Autonell.

Paral·lelament, a Taradell es faran altres actes amb motiu del Dia internacional de les dones que es commemora el 8 de març. Així, el dilluns 7 de març a 2/4 de 8 es farà una encesa de llums al dipòsit de Can Costa amb copa de cava inclosa.

El dimecres 9 de març a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es farà una taula rodona sota el títol ‘Les veus de les fàbriques’, moderada per Laia Miralpeix.

El dijous 10 de març a 2/4 de 8 de la tarda a la mateixa biblioteca es presentarà el còmic ‘Bruixes 1617. L’any del diluvi’ d’Oriol Garcia Quera. Finalment, el dissabte 12 de març hi haurà cine-fòrum a can Costa a 2/4 de 6 de la tarda amb la pel·lícula ‘Adam’.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments