Inici Actualitat Crítica literària: ‘Aquí mano jo’ de Maribel Torres

Crítica literària: ‘Aquí mano jo’ de Maribel Torres

0
COMPARTIR

Títol: Aquí mano jo

Autora: Maribel Torres (Olot, 1968)

Editorial: Llibres del delicte

Any: 2021

Pàgines: 268

Llengua: català

Preu: 17,50 €

Sinopsi: Un escriptor d’èxit demana a la detectiva Adriana Miralles que investigui les amenaces que rep. Creu que a darrere hi ha un grup de dones que s’han rebel·lat contra la seva última obra en què tracta un cas de violació real. Poc després d’això, ell apareix mort.

Qui amenaçava realment l’escriptor? Què s’amaga darrere de tot plegat? L’Adriana s’haurà d’infiltrar i investigar al voltant del servei de neteja de l’hotel on es va trobar el cadàver per descobrir un món ple de pressions, explotació i abusos.

Crítica literària (Núria Martínez): ‘Aquí mano jo’ és la segona entrega protagonitzada per la detectiva Adriana Miralles i en Pau, el seu soci, un expert informàtic. Veurem una evolució dels personatges en vers el primer llibre que varen protagonitzar, ‘El despertar del navegant’. En l’àmbit personal la relació de l’Adriana i en Ramon, un mosso d’esquadra, ha fet passos endavant; coneixerem parts del passat de la detectiva que fins ara desconeixíem i la veurem passar pel dur tràngol de la pèrdua de la seva mare.

A escala professional, l’agència s’ha consolidat gràcies a la resolució del cas anterior, en Pau ja no és només el seu ajudant, sinó que ara són socis i el noi està estudiant a la universitat per tal d’obtenir el títol de detectiu.

Aquest cop s’enfronten a la mort d’un client: un escriptor d’èxit, excompany de l’Adriana, qui els ha demanat ajuda per esbrinar qui l’hi envia les amenaces que està rebent. Però la mort d’en Salvi Rebull no serà l’única que es produeix. En el mateix lloc, un hotel de Lloret de Mar, i en el mateix moment troben el cadàver de la Raquel Santacreu. L’Adriana haurà d’infiltrar-se a l’hotel per tal d’esbrinar que va succeir.

La Maribel Torres aprofita la investigació de la mort de l’escriptor per posar sobre la taula la crua realitat de les encarregades de la neteja dels hotels, les Kellys. I ho fa amb una trama molt ben lligada que ens parla de violència masclista, abús de poder i violadors que, per la seva situació social, pretenen sortir impunes.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments