Inici Actualitat Cau un grup criminal que robava a tot l’Estat i havia robat...

Cau un grup criminal que robava a tot l’Estat i havia robat a Taradell

0
COMPARTIR

Un grup criminal que s’havia instal·lat a l’Hospitalet de Llobregat i a Cornellà però que actuava per tot l’estat espanyol va ser detingut el passat 1 de febrer en una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La banda perpetrava robatoris amb força accedint a domicilis buits i robant-ne joies i altres objectes que revenien a tercers. Entre els municipis on havia actuat hi ha Taradell.

El gruix dels robatoris es va produir a Catalunya, però també en van realitzar a municipis de la demarcació de Madrid. Després de la detenció, 7 dels 8 membres detinguts han ingressat en presó preventiva per decisió del jutge.

Els Mossos d’Esquadra van detectar el primer rastre delictiu de la banda al setembre, arran d’un robatori a Tortosa. Posteriorment, i fruït de la col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, van detectar que el grup operava també fora de Catalunya, tot i que els seus membres vivien a l’Hospitalet de Llobregat i a Cornellà.

Foto: CME

Modus operandi

Als lladres se’ls atribueixen 16 robatoris amb força. El seu modus operandi consistia a aproximar-se a la zona d’actuació al matí, entre les 9 i les 14 hores, amb un mínim de dos vehicles i tres membres a bord. Arribats al lloc del robatori, un d’ells baixava del cotxe per detectar pisos buits on poguessin entrar.

Llavors forçaven la porta principal amb un tornavís, trencaven el pany amb un bec de lloro i sostreien articles de valor de l’interior, sobretot joies. Segons les condicions del domicili, col·locaven el cotxe a la porta per ocultar les maniobres d’accés a la casa i executar un robatori ràpid i una fugida immediata. A més, mentre durava el robatori, els lladres estaven en contacte en tot moment mitjançant un sistema d’auriculars i trucades simultànies.

Per fugir, un dels cotxes s’avançava a l’altre per mirar si hi havia controls policials.

Per vendre les joies robades, la banda contactava amb intermediaris especialitzats en la venda d’aquests objectes, com per exemple un venedor d’or del barri d’Usera de Madrid. La resta (consoles, perfums, roba i rellotges) els guardaven en algun domicili fins que algú els comprava.

A banda de a Taradell, els robatoris es van produir també a Linyola (Pla d’Urgell), Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell), Bellpuig (Pla d’Urgell), Sidamon (Pla d’Urgell), Navarcles (Bages), Sils (La Selva) i Manlleu (Osona), i a municipis madrilenys com Calera y Barracas (Toledo), Aranda de Duero (Burgos), El Espinar i Madrid.

El passat 1 de febrer, els tres cossos policials van dur a terme un operatiu on van detenir a vuit persones, set a Catalunya i una a Madrid, i van realitzar sis entrades i registres, localitzant més de 7.000 euros en efectiu i més de 200 objectes robats.

La investigació judicial, que ha recaigut en el jutjat número 2 de Tortosa, continua oberta a l’espera de saber si es poden atribuir a la banda altres robatoris similars.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments