Inici Actualitat Novetats literàries del mes de febrer de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de febrer de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de febrer de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Després de la vergonya | Marc Moreno

Barcelona: Llibres del Delicte, 2021

SinopsiEn Pau diu a la Sandra que ho deixen, que acaba de conèixer una altra persona i que s’ha enamorat perdudament d’ella. I marxa del pis on viuen. Però només sortir de l’edifici un cotxe l’atropella. Després de quatre anys en coma, en Pau desperta a l’hospital. Però allà no hi ha ningú. Només els pares. Ni rastre de la Sandra, ni del seu fill ni de la dona que el va enamorar quatre anys enrere.

Els bons fills | Rosa Ribas

Barcelona: Capital Books, 2021

SinopsiQue en una empresa hi treballin un matrimoni i els seus tres fills no seria estrany sinó fos perque es tracta d’una agència de detectius i la barreja familiar i professional els porta sovint al límit. Ara són dies tranquils per a l’agencia, amb alguns casos rutinaris al barri barceloní de Sant Andreu. Fins que un dia sol·licita els seus serveis un matrimoni que vol saber per què es va sucidar la seva filla adolescent. Aquesta investigació canviarà la vida dels Hernández per sempre. Descobriran que la noia portava una doble vida i voldran portar les investigacions fins al final

Camí de cendres | Biel Cussó

Lleida: Pagès Editors, 2021

SinopsiEm dic Victor; Victor Leighton. Tinc setanta anys i, avui, 4 de gener de 2019, em disposo a narrar la meva vida amb l’únic objectiu de poder tornar a veure la meva filla abans que sigui massa tard. Fa mes de trenta anys que no en se res, i, durant tot aquest temps, he hagut de fer front a la soledat, la tristesa, la ràbia i la covardia, únicament per mantenir-la fora de perill.

Últimos días en Berlín | Paloma Sánchez-Garnica

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiQuan Yuri Santacruz va assistir al nomenament com a canceller d’Adolf Hitler, no podia imaginar com canviaria la seva vida a Berlín. Hi havia arribat uns mesos enrere, després d’haver fugit, juntament amb part de la seva família, de Sant Petersburg, asfixiats per una revolució que els havia deixat sense res. A Yuri també el va privar de la seva mare i el seu germà petit, a qui les autoritats russes no van permetre la sortida del país. Ja a Berlín el seu sentit de la justícia l’impulsarà a defensar un jove comunista agredit per les tropes d’assalt de Hitler. Aquell dia, a més, coneixerà el seu gran amor, Claudia, i la seva vida farà un gir inesperat…

Hasta donde termina el mar | Alaitz Leceaga

Barcelona: Planeta, 2020

Sinopsi: 1901. A l’idíl·lic poble basc d’Ea, Dylan i Ulises Morgan contemplen a l’horitzó com s’enfonsa l’Annabelle, el vapor del seu avi, després de la terrible tempesta de la nit anterior. Després, el cos d’una noia apareix surant a la riba. Estranyament, és idèntica a una altra noia desapareguda molts anys enrere, Cora Amara, la filla menor de la propietària de la funerària del poble. Cora no és l’única jove que mai més es va tornar a veure: diverses dones dels petits pobles del voltant porten anys perdudes.

El refugio de Sandrine | Jérôme Loubry

Barcelona: Catedral, 2021

SinopsiSandrine mai no ha tingut una relació massa estreta amb la seva àvia. Tot i així, quan s’assabenta de la seva mort, es veu obligada a anar a buscar les seves pertinences al lloc on aquesta va viure pràcticament tota la vida: una illa davant de la costa francesa. Només arribar, Sandrine s’adona que els vilatans amaguen un secret. És com si alguna cosa horrible hi hagués tingut lloc fa molts anys, una cosa que s’han vist forçats a oblidar i que no volen tornar a reviure. Tots semblen tenir por de alguna cosa o de qui els obliga a romandre a l’illa, com si fossin presoners. Potser, ara, també ella és una víctima més d’aquesta amenaça sense cara.

Diferente | Eloy Moreno

Barcelona: Ediciones B, 2021

SinopsiNo és una novel·la d’autoajuda però sí un llibre de benestar perquè et remou, et fa partícip de la història i és que no saps el que t’exposes quan la tens entre les teves mans, tan sols et deixes portar per les paraules, pel sentiment que et transmet. Perquè és cert que tots coneixem algú diferent, algú que sense pretensió cap ens mostra una part de nosaltres que crèiem oblidada o que potser fins i tot, pensem que no posseïm

No decepciones a tu padre | Carme Chaparro

Barcelona: Espasa, 2021

Sinopsi: Una autòpsia d’un cadàver estrany a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid. És el cos d’una dona jove, famosa, rica i depressiva -Nina Vidal- a qui han assassinat amb una crueltat tan inimaginable com… creativa? Dies després apareix el cadàver d’una altra jove, també famosa i rica. Les dues víctimes eren amigues i s’havien criat juntes a l’ambient més elitista i poderós d’Espanya. Algú està imitant les tortures més brutals de la història de la humanitat.

Dónde estás, mundo bello | Sally Rooney

Barcelona: Literatura Random House, 2021

SinopsiDues amigues s’acosten a la trentena a ciutats diferents i després de molt de temps sense veure’s. Alice, novel·lista, coneix en Fèlix, que treballa en un magatzem, i li demana que l’acompanyi a Roma per promocionar el seu darrer llibre. La seva amiga, Eileen, està superant una ruptura i comença a flirtejar amb Simón, un noi que coneix des que eren nens. L’estiu s’acosta, i les dues noies es continuen enviant correus electrònics on es posen al dia. Parlen de la seva amistat, de les relacions, d’art, de literatura i d’un futur cada cop més incert. Diuen que volen veure’s aviat, però què passarà quan ho facin?

Tardor | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2019

Sinopsi: Arriba la tardor. L’Elisabeth observa els canvis en el seu entorn després d’un estiu que ho ha capgirat tot al seu país. Els governs deceben, les opinions es polaritzen, el temps passa…No pot evitar que les relacions de les persones que l’envolten es transformin, igual que ho fan les estacions, però sempre queda lloc per a l’esperança​.

Estiu | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2021

Sinopsi: Estiu s’inicia al febrer del 2020, quan el virus és encara una amenaça a l’horitzó. Ens deixem caure a la casa de la família Greenlaw i ens endinsem en vides que s’entrecreuen. Què tenen en comú les persones que pensen que no tenen res en comú? Tornarem als personatges del quartet estacional per descobrir que, malgrat les diferències, tots estem connectats.

El mètode Catalanotti | Andrea Camilleri

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiUna companyia d’aficionats de Vigata vol muntar una obra de teatre per denunciar les dificultats de la vida moderna, però el caràcter del director, Carmelo Catalanotti, ho acabarà fent molt difícil. El joc comença amb la necessària intervenció del comissari Montalbano en un suposat delicte perpetrat per una parella sense feina que només aspira a sobreviure, però s’entrellaça fins a fer-se inextricable quan la passió escènica esdevé amorosa…

Els falciots | Fernando Aramburu

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiEn Toni, un professor d’institut enfadat amb el món, decideix posar fi a la seva vida. Meticulós i serè, ha escollit una data: al cap d’un any. Fins aleshores cada nit redactarà, al pis que comparteix amb la seva gossa Pepa i amb una biblioteca de la qual es va desprenent, una crònica personal, dura i descreguda però també tendra i humorística. Així espera descobrir les raons de la seva radical decisió, desvelar fins a l’última partícula de la seva intimitat, contar el seu passat i els molts assumptes quotidians d’una Espanya políticament convulsa.

La comunitat | Helene Flood

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiKastanjesvingen és un barri tranquil, de classe benestant, on mai no passa res. La Rikke i l’Åsmund i els seus fills viuen en una comunitat de quatre habitatges, harmoniosa, perfecta, on tots es coneixen i s’aprecien.  Però tot canvia quan el cos d’en Jørgen, un dels veïns, apareix mort a casa seva. A mesura que la investigació policial va avançant i la pressió dels mitjans de comunicació recau en els veïns, es fa evident que tots tenien algun motiu per matar-lo, fins i tot la Rikke, que ben aviat s’adona que en realitat sap ben poc d’aquells que té a prop i dels secrets que amaguen.

Mai | Ken Follett

Barcelona: Rosa dels Vents, 2021

SinopsiDes de l’abrusador desert del Sahara fins a l’ala Oest de la Casa Blanca i els passadissos del poder de les grans capitals del món, el mestre de la narrativa d’acció i suspens imagina un escenari de crisi global sense precedents en què un petit grup de personatges compromesos i tenaços lluita en una carrera contra rellotge.

 

Simón | Miqui Otero

Barcelona: Blackie Books, 2020

SinopsiLa Vida de Simó. Que obre els ulls en un bar, entre dues famílies que no parlen. Que creix buscant el seu cosí, aquell que li va prometre una vida de novel·la i va desaparèixer. Que aprèn què és l’amistat al costat d’Estela. Que assaja a restaurants de luxe les receptes que va aprendre al bar. Que es fingeix heroi en iots i billars. Que s’obliga a caminar endavant en viatges que són fugides. Que s’enamora massa i malament. Que aviat s’adona que els herois no existeixen, les fortunes ho són per alt i les dames no pretenen que les rescatin.

Terror de estado| Hillary Rodham Clinton, Louise Penny

Barcelona: Salamandra, 2021

SinopsiTerror d’estat segueix la trajectòria d’una secretària d’Estat novell que s’incorpora a l’administració del rival, un president que arriba al poder després d’un mandat que va relegar els Estats Units a un segon pla al tauler internacional. Quan una sèrie d’atacs terroristes dinamita l’ordre establert, aquesta dona serà l’encarregada d’aglutinar l’equip que desxifreix aquella conspiració letal, un pla calculat al mil·límetre per treure profit d’un govern dels Estats Units feble i desconnectat de la realitat.

Los silencios de Hugo | Inma Chacón

Madrid: Contraluz, 2021

SinopsiNovembre del 1996. Fa dotze hores que Olalla ha desaparegut i la seva absència no té sentit per a ningú. No és propi estar tant de temps sense avisar on localitzar-la, i menys ara, quan el seu germà es debat entre la vida i la mort, a l’espera d’un tractament experimental que podria salvar-lo. Tots la busquen, però ningú aconsegueix trobar-la. Però com ha arribat l’Hug a aquest hospital i per què ha desaparegut Olalla?

El club de los psicópatas | John Katzenbach

Barcelona: Ediciones B, 2021

SinopsiAlpha, Bravo, Charlie, Delta i Easy es fan anomenar els Nois de Jack, en honor a Jack l’esbudellador. Entre ells només es coneixen per una plataforma a la Deep Web on comparteixen la seva veritable passió: arribar a ser artistes de l’assassinat. Quan Connor i Nikki violen la intimitat del seu xat, la fúria d’aquests psicòpates es desencadena i no s’aturarà davant de res. Amb una intel·ligència ferotge planegen com a venjança la mort dels dos adolescents juntament amb les seves famílies. Tot i això, Connor i Niki no són com la resta de les víctimes d’aquests assassins en sèrie.

Zombi | Joyce Carol Oates

Madrid: La Biblioteca de Carfax, 2019

SinopsiUna carta molt variada, amb molt picant, amb ingredients de consum local, carn fresca criada als millors prats urbans, als saludables ambients dels barris residencials adinerats. Res de societat depauperada i amb una moral treta de les clavegueres; no, d’això ni traces, aquí el faedor de tot plegat és un membre prometedor de la inconscient classe dirigent i acomodada. Ve de les luxoses cases tancades sobre si mateixes, de les avingudes arbrades, dels edificis universitaris. Un privilegiat que demostra que no només els pobres mengen carn humana.

 

Novel·la juvenil

El asesino de los sentidos | Beatriz Osés

Barcelona: Edebé, 2021

Sinopsi: El cofre de vidre amb els ulls de la primera víctima va aparèixer a la Plaça Römerberg a finals de gener. Algú ho havia dipositat sobre les llambordes al costat de la font de la Justícia. Dos globus oculars simbòlicament col·locats als peus de l’escultura que representava una figura femenina, armada amb una espasa a una mà i una balança a l’altra. La justícia s’erigia poderosa davant de l’ajuntament de Frankfurt.

A través de mi ventana | Ariana Godoy

Barcelona: Alfaguara, 2019

SinopsiRaquel porta tota la vida boja per Ares, el seu veí atractiu i misteriós. Ho observa sense ser vista des de la finestra i és que, molt a desgrat seu, no han intercanviat ni una trista paraula. El que Raquel no sap és que això està a punt de canviar…

Animal farm | George Orwell

London: Campbell, 2021

SinopsiLa revolta dels animals, o La rebel·lió dels animals: Animal Farm en la versió original en anglès, és un conte satíric de George Orwell sobre un grup d’animals d’una granja que expulsen els humans i creen un sistema de govern propi que acaba convertint-se en una tirania brutal.

 

Som uns pringats | Empar Fernández

Barcelona: Llibres del Delicte, 2021

SinopsiEm dic Rosendo Luppo i soc un pringat. Sempre ha estat així i és bastant probable que sempre ho sigui. A la meva edat ja n’he vistes de tots colors i, mancat de força i de coratge, he après a mantenir-me tan allunyat com puc dels problemes de tota mena. Això, molt sovint, significa no parlar ni riure amb ningú. La feina del pare ens ha portat sovint a trasllats en diferents ciutats i a mi m’ha obligat a anar-me adaptant a diferents escoles. L’últim salt que hem fet ens ha portat a Barcelona i a mi a començar secundària en un institut nou. L’ambient és hostil, com sempre, i el meu nom és el motiu de totes les burles. Intento passar desapercebut, es tracta de sobreviure, però no ho aconsegueixo. Ara bé, a vegades, qui menys t’esperes en brinda un cop de mà.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments