Inici Actualitat Crítica literària: ‘Els fantasmes i Madame Lévy’ de Jordi Torrent

Crítica literària: ‘Els fantasmes i Madame Lévy’ de Jordi Torrent

0
COMPARTIR

Títol: Els fantasmes i Madem Lévy

Autor: Jordi Torrent (Barcelona)

Editorial: Bromera

Any: 2021

Pàgines: 248

Llengua: català

Preu: 19,95 €

Premis: XXXII Premi de novel·la Ciutat d’Alzira

Sinopsi: L’any 1956 un home baixa a l’estació de França, es dirigeix a un pis del carrer Colomines i assassina a sang freda part dels seus inquilins. Al cap de més de mig segle, una empresa vol obrir un hotel a l’edifici barceloní, contribuint a l’especulació urbanística conseqüència del turisme desenfrenat que assola la ciutat. Tanmateix, una sèrie de forces fantasmagòriques alteraran aquests plans i demostraran que, des d’aquell llunyà 1956, s’ha forjat una història d’amor insòlita entre dos personatges que, a la seva manera particular, retornaran les coses al lloc que els pertocava.

Crítica literària (Núria Martínez): A ‘Els fantasmes i Madame Lévy’, Jordi Torrent tracta un dels temes de més actualitat com és l’especulació immobiliària. Situa l’acció en l’actualitat, l’any 2012, però els fets actuals vindran determinats pels que va succeir l’any 1956 quan un ciutadà francès arriba a la ciutat i compra una destral que no dubtarà en fer servir.

Tota la història pivotarà en la figura de Charlotte Lévy, una ciutadana francesa, vídua, que viu sola en un edifici del carrer Coromines. Els propietaris de l’immoble volen convertir-lo en l’enèsim hotel de la ciutat, però es troben amb la tossuderia de l’única inquilina, qui per res del món vol abandonar casa seva d’on evita sortir per tots els mitjans. Els amos de la finca, se les empescaran totes per intentar fer-li la vida impossible fins i tot ompliran l’edifici d’estranys habitants per tal d’espantar-la, fastiguejar-la i aconseguir que marxi. Tot és endebades.

Un dels habitants que arribarà al carrer Coromines és l’Arcadi Silvestre, un jubilat que es dedica a estudiar els fenòmens electromagnètics. Ell i la Charlotte tindran una relació força peculiar. Però, no són els únics habitants de l’immoble, on també hi ha la ‘Resplendor’ una presència electromagnètica un xic gamberra i disposada a tot per tal subsistir o en Carossone, un gos força peculiar, entre d’altres.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments