Inici Actualitat El Passant dels Tonis de Taradell recupera l’essència amb una cinquantena de...

El Passant dels Tonis de Taradell recupera l’essència amb una cinquantena de carruatges

0
COMPARTIR

El Passant dels Tres Tombs de Taradell ha recordat a les darreres edicions sense pandèmia. De nou, amb un recorregut pel centre del municipi, una cinquantena de carruatges ha mostrat el patrimoni dels Tonis de Taradell i els seus usos relacionats amb les feines del camp. Una nova edició on s’ha aplicat un protocol per vetllar pel benestar animal que ha fet que no hi hagués música en directe o s’habilitessin abeuradors. Una iniciativa que es porta a terme amb la col·laboració i l’assessorament de FAADA. De fet, el protocol aplicat s’ha convertit en un referent per a moltes localitats.

Tot i que el Passant era més curt en quant a carruatges i participants, si que s’ha tornat a veure molta afluència de públic als carrers de Taradell i a la benedicció dels animals al davant de l’església Sant Genís. L’acte ha estat presidit per la consellera de Cultural, Natàlia Garriga, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, juntament amb l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i els regidors del consistori. Precisament, a mig matí a la sala de plens de l’Ajuntament s’ha fet la rebuda oficial a les autoritats on la consellera ha signat al llibre d’honor i l’alcaldessa ha destacat que la Festa dels Tonis és una demostració de festa i entitat que “ajuda a fer un poble més agradable i acollidor”.

Pel que fa al Passant, enguany es complien 10 anys del reconeixement de la Festa dels Tonis de Taradell com a Festa Cultural d’Interès Nacional, i 40 anys des de la recuperació d’aquesta festa centenària al municipi. El Passant també es podia seguir a través de youtube. A l’Espai 1 d’Octubre s’hi han concentrat els participants, que han pogut esmorzar des de primera hora del matí.

Al seguici s’han pogut veure carruatges molt diverses, però aquest any amb una novetat molt destacada un carruatge funerari originari Taradell, i que enguany s’ha recuperat per poder-lo exhibir en el Passant d’aquest diumenge. Aquest i la resta d’elements recuperats també es poden veure al centre de l’Alzinar de la Roca.

Podeu veure més imatges en aquesta galeria:

Aquí podeu veure en vídeo el Passant:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments